Stedentrips27.03.2012

Café Rive Droite: Het beste terras van Parijs


In Frankrijk kennen ze niet echt die terrascultuur zoals wij die hebben. Wij zitten met zijn allen op grote pleinen te kijken naar alles wat voorbij komt. In een stad als Parijs is dat anders. Daar zijn de terrassen veel kleiner, en zit je vaak op 1 rij aan straat.

Dus als je voor een stedentrip in Parijs bent, dan is het wel zo leuk om als het lekker weer is, op een leuk terrasje te zitten. Om te voorkomen dat je uren door de stad truint, op zoek naar een leuk terrasje, hebben wij een tip voor je. En het is ook nog eens een prima betaalbaar terras, want daar kan je je in Parijs ook nog wel eens behoorlijk in vergissen…

Voor ons is het beste terras van Parijs: Café Rive Droite! Voor wie al bekend is in de Franse hoofdstad: dit terras ligt tussen Centre Pompidou en Les Halles in.

Waarom is dit dan de beste vraag je je af? Een van de grote voordelen van dit terras, is dat je er non-stop in de zon zit. Het terras ligt op een hoek, in het zuiden, met uitzicht op een leuk plein met een fontein. Geen bomen of hoge gebouwen die in de weg staan, gewoon lekker helemaal in de zon. De bediening is prima, op z’n Frans. Obers in Frankrijk zijn over het algemeen redelijk nors, zo ook hier, maar lang wachten op je drankjes hoef je absoluut niet. Op dit terras heb je ook gratis wifi. Dus even met je vrienden delen via Facebook dat je op het beste terras van Parijs zit, is geen probleem 😉

En dan heb je ook nog het entertainment. Oftewel alle mensen die voorbij komen. Je kijkt je ogen uit. Bijzonder is ook, dat zodra het terras vol raakt, ze gewoon een rij nieuwe tafels en stoelen aan de voorkant uitbouwen. Zit je op de eerste rij, dan kan je een half uur later zomaar op rij 3 zitten. Ze serveren en tapas, salades, sandwiches en ook ’s avonds kan je er prima eten. Een echte aanrader, en voor ons het beste terras van Parijs!

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.