`

Stedentrips11.07.2012

Meest populaire bezienswaardigheden in Parijs in 2011


IMG_1400.JPG
IMG_1400.JPG

Wie voor het eerst naar Parijs gaat, zorgt ervoor dat alle hotspots wel even op de foto gezet worden. Je zou verwachten dat de Eiffeltoren de meest populaire bezienswaardigheid is in Parijs, maar dat blijkt niet zo te zijn. Het is namelijk de Notre Dame die in 2011 de meeste bezoekers trok. En de Eiffeltoren staat ook niet op plaats 2, want daar staat de Sacré-Coeur, ‘die andere kerk’ in Parijs.

Plaats drie is dan wel voor de Eiffeltoren. Met 7,1 bezoekers toch nog een groot aantal. De Notre Dame is overigens goed voor 13,6 bezoekers, de Sacré-Coeur voor 10,5 bezoekers.

et Louvre is uiteraard ook gigantisch populair, met 9 miljoen bezoekers. Centre Pompidou, telde 3,6 miljoen mensen.

Wat niet duidelijk is, is wanneer een bezoeker wordt geteld. Want wie de Notre Dame bezoekt, kan een kijkje nemen op het grote plein aan de voorkant, maar hoeft niet per se de kerk van binnen te bezoeken. Dat geldt natuurlijk ook voor de Eiffeltoren. Dit gigantische bouwwerk op de foto zetten is natuurlijk iets anders dan de lift in, of de trappen nemen naar boven. Dus ben je een bezoeker wanneer je voorbij loopt, of naar binnen/boven gaat?

Anyway: Parijs is hot, en zo ook de hotspots.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.