Stedentrips27.03.2013

Met Pasen blijven we dicht bij huis dit jaar


Schermafbeelding 2013-03-27 om 11.41.33.png
Schermafbeelding 2013-03-27 om 11.41.33.png

Komend weekend is het Pasen, maar dit jaar blijven we lekker dicht bij huis. Dat blijkt uit boekingsgegevens van Expedia. We gaan er wel op uit, maar we gaan niet zo ver als andere jaren.

Normaal gesproken stond New York in de top een van meest populaire paasbestemmingen. In 2013 staat New York zelfs niet meer in de top drie. De meest populaire bestemmingen van dit jaar zijn Londen, Barcelona en Berlijn. Onze eigen hoofdstad Amsterdam die vorig jaar niet eens in de top tien te vinden was, staat nu op de zesde plaats. We blijven dus dichter bij huis dan andere jaren.

Verklaringen geven is altijd lastig, maar wellicht heeft het te maken met de economische crisis die Nederlandse consumenten voelen in hun portemonnee. Aldus Expedia.

Pasen in eigen land
Met Pasen gaan we dit jaar dus niet ver weg, en blijven we lekker dicht bij huis of helemaal thuis in eigen land. In Nederland zijn steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag populair.

Niet alleen vanuit Nederland worden minder boekingen gedaan naar New York, in heel Europa is The Big Apple minder populair. Vanuit andere Europese landen worden ook minder geboekt naar New York, maar juist meer naar Londen en Parijs.

New_york_travelvalley
New York verliest haar populariteit

Blijf je thuis dit jaar? Jammer genoeg zit het weer niet mee, en blijft het komend Paasweekend nog steeds koud. Dan zijn er altijd nog de woonboulevards en autoshows die je kunt gaan bekijken 🙂 Happy Easter!

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.