`

Stedentrips23.07.2013

Antwerpen weer favoriet voor zomerse hotelboeking


Geen kustplaats op groen vakantieoord, maar gewoon de stad Antwerpen is ook deze zomer weer de meest favoriete stad als het om hotelboekingen gaat. Dat blijkt uit de boekingscijfers van HotelSpecials.nl. Verder staan in de top drie Den Haag en Valkenburg.

De ‘eerste plaats ‘voor Antwerpen is opvallend omdat het aandeel van de hotelboekingen in die ten opzichte van 2012 is gedaald, maar blijkbaar willen Nederlanders in die stad toch van de zomerzon genieten, ook ondanks de hogere kamerprijzen in deze stad. HotelSpecials vermoedt dat de gezellige terrassen, lucratieve zomersolden oftewel uitverkoop en diverse stadsevenementen de toerist verleidt tot een stedentrip.

,,De boekingen in Den Haag, Scheveningen en Amsterdam zijn het sterkst gestegen ten opzichte van 2012. Het lijkt alsof boekers behoefte hebben aan een veelzijdig verblijf om terplekke te kunnen kiezen voor een strand- of shopdag. Ook Valkenburg zit in de lift als uitvalsbasis voor leuke uitstapjes in Zuid-Limburg. Daarentegen is Maastricht vanwege de prijsgevoeligheid van de 3e naar de 11e plaats gezakt’’, aldus HotelSpecials.

Avatar foto
Robert Verkerk

Reizen is nog steeds jezelf verrijken. Niet alleen het oog wil wat, maar ook de geest. Vanuit dat idee schrijf ik al weer meer dan 15 jaar over reizen: van een concert in een vliegtuig tot ijsduiken in Tignes. Voor Travelvalley.nl is de vrijheid in het schrijven een genot, bijna net als het reizen zelf.