Stedentrips27.07.2013

Limburg is de meest favoriete provincie voor een hotelovernachting


Raedhuys Tholen.jpg
Raedhuys Tholen.jpg

Voor genieten van een welverdiende vakantie hoef je niet ver weg, dat kan ook prima in eigen land. En niet alleen een vakantie, maar zeker ook een weekend of midweek kan uitstekend in eigen land. Maar welke provincie is de meest populaire provincie voor een hotelovernachting? Hotelketen Logis deed onderzoek onder Nederlanders naar hun voorkeur. Uit onderzoek blijkt nu dat de provincie Limburg de meest populaire blijkt te zijn als het gaat om een hotelovernachting. Bijna de helft van de Nederlanders (46 procent om precies te zijn) heeft aangegeven dat zij hier wel een hotelovernachting willen boeken.

Opvallend genoeg staat de provincie van onze hoofdstand Amsterdam niet bovenaan het lijstje als het gaat om de favoriete provincie om te overnachten. Het zuidelijke Limburg is favoriet. Over de tweede plaats zijn mannen en vrouwen het blijkbaar niet eens: vrouwen geven op de tweede plaats de voorkeur aan Zeeland, terwijl mannen dan liever kiezen voor Noord-Brabant en Noord-Holland. Maar die zijn dus niet populair onder vrouwen. 

Limburg is zeker te weten een super mooie provincie. Maastricht en Valkenburg zijn onder toeristen zeer populair, en dat is niet voor niets. Je vindt er cultuur, culinaire hoogstandjes en volop gezellige evenementen. Je kunt er ook nog eens heerlijk wandelen en fietsen, dus sportievelingen kunnen zich er ook uitstekend vermaken. 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.