Stedentrips31.07.2013

Definitief geen verbod op super-size soda in New York


Literbekers blijven bestaan

Het is inmiddels meer dan een jaar geleden, dat we schreven ‘No more super-size soda in New York‘. De burgemeester van New York stelde namelijk een jaar geleden dat New Yorkers te dik zijn (goh…) en dat dat onder andere komt door de gigantische bekers frisdrank. Of soda, zoals de Amerikanen dat noemen. Deze gigantische bekers frisdrank (van soms zelfs een liter) zitten vol met suikers die de toch al ongezonde Amerikanen nóg ongezonder maken. Er moest dus van de burgemeester een verbod komen op bekers frisdrank groter dan een halve liter.

Natuurlijk kwam er protest op dit voorstel van de burgemeester van New York. Amerikanen protesteren nogal graag, dus zeker ook tegen dit voorstel. En zij kregen gelijk van de rechter: er zou geen verbod komen op de super-size sodas. Het zou ook oneerlijke concurrentie betekenen. 

Nu is er inmiddels ook uitspraak gedaan door een hogere rechter, en ook die oordeelt dat de super-size soda gewoon blijft bestaan. New Yorkers moeten maar lekker hun eigen keuze maken. Dus ga je naar New York, dan kun je nog steeds bekers van een liter bestellen. De vraag is alleen of dat nog lekker is… 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.