Stedentrips23.08.2014

De 5 beste bakkers van Parijs


Dit zijn de vijf winnaars van de Grand Prix de la Baguette

Dat brood in Parijs lekkerder smaakt dan thuis is niet zo gek. De Parijse bakkers hebben een kunst gemaakt van het bakken van baguettes. Er is ook veel verschil tussen de bakkers in Parijs. Ben je voor een stedentrip in the city of love dan wil je natuurlijk het lekkerste Franse stokbrood eten dat de stad te bieden heeft. Gelukkig is er de ‘Grand Prix de la Baguette de la Ville de Paris’ de verkiezing van de beste bakker in town. Dit zijn de 5 beste bakkers van Parijs!

▸ Lees ook: dit zijn de mooiste wijken van Parijs

1. Antonio Teixeira – Délices du Palais

Voor de tweede keer op rij komt de winnaar uit het 14e arrondissement (in het zuiden van de stad). Antonio Teixeira won de Grand Prix de la Baguette 2014 en is de beste bakker die de stad heeft. Grappig is dat Antonio een Portugees is, die de kunst van baguettes maken als beste onder de knie heeft. De winnaar mag de premier een jaar lang van stokbrood voorzien. Antonio won ook al in 1998 en mocht toen stokbrood leveren aan Jacques Chirac.

2. Christian Vabret – Au Petit Versailles du Marais

De Marais is niet alleen een van de leukste wijken van Parijs, hier vind je dus ook een top 5 bakker. Au Petit Versailles du Marais vind je in een zijstraatje van Rue de Rivoli. Neem je metrostation Saint-Paul dan hoef je nog maar een klein stukje te wandelen.

3. Ali Ben Kadher – La Montmartoise

Eigenlijk staan de nummer 2 en 3 op een gedeeld tweede plaats, maar er moet iemand op 2 en op 2 staan. Wij hebben La Montmartoise op de derde plaats gezet. Een bezoek aan de Sacré Coeur combineer je met een stokbroodje halen bij Ali Ben Kadher.

4. Benjamin Turquier – 134 RdT

Turquier wordt niet alleen geprezen om zijn stokbrood, maar zeker ook om zijn croissants (waarvoor hij ook al eens een award heeft gekregen). Voor de derde keer haalt hij in de Grand Prix de la Baguette de top 10. Continue kwaliteit dus, bij 134 RdT. Deze bakkerij vind je in de buurt van de République.

5. Naceur Ben Habhab – Au Pain d’Autrefois

Als je toch onderweg bent naar 134 RdT kun je net zo goed ook bij bakker Naceur Ben Habhab een stokbroodje gaan proeven. Beide bakkers zitten vlak bij elkaar. Vergeet hier ook niet om een paar macarons mee te nemen, want ook die koop je bij Au Pain d’Autrefois.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Parijs

De 10 coolste dingen om te doen in Parijs

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, Parijs is wat mij betreft de leukste en allermooiste stad ter wereld! Je zult er nooit uitgekeken raken. Parijs is de stad van de mode en van de culinaire tradities. Van de Franse ba...

Stedentrips17.06.2024

De 10 coolste dingen om te doen in Parijs

Naar de Olympische Spelen in Parijs: dit moet je weten

In de zomer van 2024 vinden de Olympische Spelen plaats in Parijs. En dat belooft nu al een spektakel te worden. Het is, na Rio de Janeiro en Tokyo, tof dat dit bijzondere evenement weer in Europa plaatsvindt. Menig sportliefhebber wil erbij zijn. Maar hoe doe je dat? Zijn er nog kaarten beschikbaar? Waar ga je slapen? Hoe zit het met vervoer? Als je naar de Olympische Spelen in Parijs wil, is dit wat je moet weten.

Algemeen22.01.2024

Naar de Olympische Spelen in Parijs: dit moet je weten

Dit zijn de 9 leukste hotels in Parijs: de beste plekken om te overnachten

Waar ga je slapen? Parijs heeft zoveel mooie, sfeervolle en luxe hotels. Welke hotels zijn ook goed betaalbaar? Of welke hotels zijn zó mooi dat je er misschien wel wat meer voor over hebt? Ik heb een mix gemaakt van bijzondere, fijne én betaalbare hotels. Deze hoteltips komen goed van plan als je een weekendje Parijs boekt.

Stedentrips07.01.2024

Dit zijn de 9 leukste hotels in Parijs: de beste plekken om te overnachten

De beste tips om Le Marais in Parijs te ontdekken

Mijn liefde voor Parijs kent geen grenzen. Het is de mooiste stad ter wereld, waar je honderd keer naartoe kunt gaan en nog steeds zal Parijs je blijven verrassen. Iedere keer weer word ik naar Le Marais gezogen, de leuk...

Stedentrips20.05.2023

De beste tips om Le Marais in Parijs te ontdekken

de leukste wijk van Parijs
Naar Parijs met een elektrische auto: zo doe je dat

Steeds meer mensen rijden elektrisch, een goede, duurzame ontwikkeling. Maar hoe eenvoudig en comfortabel is het om met een elektrische auto op vakantie te gaan of een weekend tripje? Met een elektrische auto naar Parijs...

Algemeen08.03.2023

Naar Parijs met een elektrische auto: zo doe je dat

Dit zijn de 10 meest iconische bezienswaardigheden in Parijs

Parijs is een van de meest iconische steden ter wereld, met een schat aan culturele bezienswaardigheden. Als je een bezoek aan Parijs plant, dan wil je waarschijnlijk zoveel mogelijk van alles zien. Zeker als het je eers...

Stedentrips07.03.2023

Dit zijn de 10 meest iconische bezienswaardigheden in Parijs

Dit zijn de leukste locaties uit Emily in Paris seizoen 3

Wie 30 seconden naar de serie Emily in Paris kijkt, wil maar één ding: ook naar Parijs. Hierin zie je namelijk Parijs op haar allermooist. Ook in seizoen 3 van Emily in Paris komen weer een hoop toffe plekken voorbij d...

Stedentrips05.01.2023

Dit zijn de leukste locaties uit Emily in Paris seizoen 3

Eén dag naar Parijs: dit wil je doen

We deden het vroeger al met mijn ouders: een dagje naar Parijs. ’s Morgens vroeg weg en ’s avonds laat weer thuis. Het is een van de voordelen van in het Zuiden wonen: de rit naar Parijs duurt niet zo lang. Vanuit Br...

Stedentrips02.08.2022

Eén dag naar Parijs: dit wil je doen