Stedentrips23.05.2015

De 5 leukste steden voor een combi stedentrip-strandvakantie


Het is een lastige keuze: ga je een stedentrip maken of kies je voor een paar dagen aan zee. Je wil de stad in voor wat cultuur en om te shoppen, maar een paar dagen lekker in de zon aan het strand liggen is zeker zo leuk. Het goede nieuws is dat er heel veel leuke steden zijn waar je die twee dingen kunt combineren. Wij hebben de vijf leukste steden voor een combinatie van een stedentrip en strandvakantie voor je op een rijtje gezet.

1. Nice, Frankrijk

De Franse Rivièra is een heerlijke bestemming, en in de badplaats Nice heb je het beste van twee werelden: zon en zee en tegelijkertijd cultuur en een bruisend nachtleven. Ga lekker shoppen, wandel over de beroemde Promenade des Anglais en geniet daarna van het heerlijke eten. Nice is een topbestemming

Nice, Frankrijk
Nice, Frankrijk

2. Istanbul, Turkije

Istanbul is helemaal hot op dit moment. Tijdens een stedentrip naar Istanbul zal je je geen seconde vervelen: er is zoveel te zien en te doen in deze stad. Maar je kunt er dus ook heel goed chillen in de zon: de Bosporus biedt meer dan genoeg verkoeling op de warme dagen – want het kan hier behoorlijk heet worden. Met een veerboot ben je ook in een dag op en neer naar de Prinseneilanden om te zonnen.

Istanbul, Turkije
Istanbul, Turkije

3. Lissabon, Portugal

Lissabon is dankzij het heerlijke klimaat een stad die je heel het jaar door kunt bezoeken. Omdat deze stad vroeger een belangrijke uitvalsbasis voor ontdekkingsreizigers was, heeft het een rijke geschiedenis. De stad op zeven heuvels telt talloze smalle straatjes met uitstekende visrestaurants en ligt aan de noordoever van de Taag, die vlakbij de stad uitmondt in de Atlantische Oceaan.

Lissabon, Portugal
Lissabon, Portugal

4. Barcelona, Spanje

Misschien wel de allerleukste stad waar je een stedentrip met een strandvakantie combineert is Barcelona. Aan hotspots in de stad geen gebrek, Barcelona barst van de indrukwekkende bouwwerken, schitterende pleinen, leuke musea en mooie winkelstraten. Aan het einde van de middag is er maar één plek waar je naartoe moet, en dat is het strand. Met een kan ijskoude sangria of een lekkere cocktail is het hier echt genieten. Duik daarna de Barceloneta in om lekker Spaanse tapas te eten.

Barcelona, Spanje
Barcelona, Spanje

5. Dubrovnik, Kroatië

Bij strandvakanties denk je wellicht niet direct aan Kroatië, maar aan mooie stranden hier geen gebrek. De havenstad Dubrovnik is een prachtige stad voor een stedentrip (tevens UNESCO werelderfgoed) met een schitterend historisch centrum met marmeren straten, prachtige fonteinen en gevels uit de Renaissance. Rondom de stad zijn veel prachtige stranden te vinden, zoals bijvoorbeeld Banje. Voor de kust liggen ook een hoop prachtige eilanden waar je voor een dagje naartoe kunt.

Dubrovnik, Kroati\u00eb
Dubrovnik, Kroatië
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.