Vliegen31.05.2015

10 dingen die je alleen op het vliegveld doet


1. Een boek kopen en doen alsof je van lezen houdt

Van de winkels op een vliegveld is nog nooit iemand blij geworden. Maar goed, je moet iets doen met je tijd, dus besluit je om toch wat te gaan kopen. Puur uit verveling. De kans is groot dat je met een boek terugkomt, dat je uiteindelijk niet gaat lezen. Want je houdt helemaal niet van lezen.

2. Zo’n 25 euro betalen voor een lunch

Vliegvelden worden letterlijk slapend rijk, want deze prijzen voor eten en drinken slaan natuurlijk helemaal nergens op. Normaal gesproken is 25 euro voor een lunch best wel veel, maar op een vliegveld tikken we dat gewoon af. En het was waarschijnlijk niet eens écht lekker…

3. Souvenirs kopen

Je hebt geen flauw idee waarom, en wie je ermee blij gaat maken, maar die koelkastmagneet van Ibiza leek op het vliegveld heel erg leuk. En die ‘handgeschilderde’ schaaltjes met ‘I love Curaçao’ à la 15 euro ook. Why?!

4. Een gezond sapje nemen

Tijdens de vakantie laat jij je waarschijnlijk helemaal gaan met lekker eten en veel (alcoholische) drankjes. Op het vliegveld neem je daarom nog even een gezond sapje, zodat je toch nog ergens wat vitamines binnenkrijgt deze week.

5. Nóg een wereldstekker kopen

Je hebt er al een paar, maar toch koop je op het vliegveld alvast nóg een wereldstekker. Omdat dat ellendige ding natuurlijk nog steeds thuis in de kast ligt.

6. Een keer of 5 naar het toilet

Het toilet in het vliegtuig is natuurlijk niet het fijnste toilet ooit, dus ga je op het vliegveld nog maar een keer. En nog een keer. En nog een keer. Terwijl je eigenlijk niet echt hoeft, maar ja, zo voorkom je wellicht een uitje naar het toilet aan boord.

7. Je locatie delen op Facebook

Heerlijk toch, om lekker aan al je Facebook-vrienden te laten weten dat je op het vliegveld bent?! Een locatie delen op Facebook was nog nooit zó leuk!

8. Mind your step tóch weer leuk vinden. En het zelf minimaal 3 keer herhalen.

Je zit pas echt lekker in het vliegtuig wanneer je de vriendelijke dame op Schiphol weer hebt horen roepen: “Mind your step”! En dat zelf dan een paar keer hebt herhaald, omdat je het toch weer leuk vindt.

9. Paranoïde worden

Shit, waar is mijn paspoort?! Oja, in mijn jaszak. Shit, waar is mijn paspoort? Oja, nog steeds in mijn jaszak. Shit, waar is mijn telefoon? Oja, in mijn hand. Menig reiziger wordt een tikkeltje paranoïde op het vliegveld.

10. Tax free shoppen

Een Bose noise cancelling headphone behoort echt niet tot de eerste levensbehoeften, maar wanneer je dat ding tax free kunt kopen, brandt je creditcard in je zak. Het woordje ’tax free’ haalt je vervolgens over, want goedkoper gaat dat ding niet worden.

Foto credits header: Fotolia.com.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.