Vliegen23.01.2012

Science Center NEMO nu ook op Schiphol


Schermafbeelding 2012-01-23 om 09.36.01.png
Schermafbeelding 2012-01-23 om 09.36.01.png

Vanaf vandaag is Science Center NEMO ook te vinden op Amsterdam Airport Schiphol. Wachtende reizigers kunnen in een interactieve tentoonstelling kennismaken met de fascinerende wereld van wetenschap en technologie. De tentoonstelling wordt geopend door Robbert Dijkgraaf (president KNAW en lid van de Raad van Toezicht NEMO) en Jos Nijhuis (CEO Schiphol Group).

De tentoonstelling is gemaakt om de wachtende reizigers te vermaken en te enthousiasmeren voor wetenschap en technologie. De zes interactieve tentoonstellingsobjecten zijn leerzaam en leuk om te doen. Zo kunnen bezoekers door Ben jij uniek zien hoe het komt dat er zoveel verschillende mensen zijn en maakt de Buis van Kundt geluid zichtbaar. 

Michiel Buchel, directeur NEMO, over het initiatief voor deze tentoonstelling: “Het is de missie van NEMO om jong en oud te inspireren voor wetenschap en technologie. Het is fantastisch dat wij met deze compacte tentoonstelling op Schiphol naast onze 500.000 museumbezoekers nog meer mensen kunnen bereiken.”

Jos Nijhuis, CEO Schiphol Group, vult aan: “We delen de passie van NEMO voor innovatie. De luchthaven innoveert continu in de faciliteiten en mogelijkheden die de luchthaven haar passagiers biedt. Bovendien willen wij het verblijf van de passagiers op de luchthaven zo aangenaam mogelijk maken. Deze tentoonstelling biedt de passagiers een inspirerende kijk op de wereld van wetenschap en technologie en is daarmee een waardevolle aanvulling op de bestaande faciliteiten.”

De tentoonstelling, die tot begin 2013 op Schiphol te zien is, is een gezamenlijk initiatief van Amsterdam Airport Schiphol en Science Center NEMO en staat in Lounge 1, achter de paspoortcontrole.

Over Science Center
NEMO Science Center NEMO is het grootste science center van Nederland met vijf etages vol doe- en ontdekdingen. Het aanbod is bedoeld en geschikt voor bezoekers van alle leeftijden. NEMO is gehuisvest in het groenkoperen gebouw bovenop de Amsterdamse IJ-tunnel en ligt op ongeveer tien minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.