Vliegen24.05.2012

40% reizigers maakt vrienden in de lucht


Schermafbeelding 2012-05-22 om 13.55.03.png
Schermafbeelding 2012-05-22 om 13.55.03.png

Up in the air is blijkbaar place to be als je nieuwe vrienden zoekt. Uit onderzoek van Skyscanner blijkt namelijk dat een 40% weleens “een vriendschap heeft opgebouwd met een medepassagier“. En daar komt nog eens bij dat 6% zelfs een “romantische ontmoeting” heeft gehad in een vliegtuig. Voortaan dus niet meer online datingsites, maar een vlucht naar een tropisch oord!

In het onderzoek zijn resultaten van 700 respondenten meegenomen. Zij gaven echter wel aan dat deze contacten wel van korte duur waren. Er is maar 5% die ook echt tijdens een vakantie of verblijf nog tijd met elkaar heeft doorgebracht. 7% heeft na de vakantie nog contact met degene die ze hebben ontmoet in het vliegtuig.

Gelukkig hebben we nu de wereld van Facebook, Twitter en Pinterest. Dan kunnen we gemakkelijker contact houden. Op dit moment is het 3% die in contact blijft via sociale netwerken, maar dat zal ongetwijfeld de komende jaren groeien.

KLM weet al langer dat mensen graag contact leggen in de lucht, en lanceerde een paar maanden geleden de Meet & Seat applicatie, waarbij je op basis van Facebook en LinkedIn kan kiezen naast wie je zit. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste mensen dit nog vreemd vinden, maar de app is juist bedoeld voor mensen die alleen reizen. In die doelgroep spreekt het dan ook goed aan.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.