Vliegen20.11.2012

Kaapverdië nieuwe bestemming Transavia.com


KaapVerdie-Transavia_YW-1205lr.jpg
KaapVerdie-Transavia_YW-1205lr.jpg

Foto: © Yvonne Witte
Zon, een diepblauwe zee en witte stranden: wat kan een mens daar naar verlangen in de wintermaanden! En eigenlijk hoef je daarvoor niet eens zo heel lang het vliegtuig in. Transavia.com heeft sinds kort Kaapverdië opgenomen in het pakket winterzonbestemmingen, op slechts 6 uur vliegen! Een eilandengroep vol vrolijke mensen met ‘Relax, no stress’ als levensmotto. Daarvan raak je zo uit je najaarsdepressie! Transavia.com vliegt twee maal per week vanaf Amsterdam naar de Afrikaanse eilandengroep voor de kust van Senegal. Een heerlijke plek, met een gemiddelde temperatuur van tussen de 25 en 30 graden in de winter.

Kaapverdië is een eilandengroep, bestaande uit tien zeer afwisselende eilanden. De voertaal is er Portugees. Er zijn wereldwijd meer dan 500.000 Kaapverdianen, maar het merendeel daarvan woont in het buitenland. Zo heeft Rotterdam een van de grootste Kaapverdiaanse gemeenschappen ter wereld. Grote kans dat je in vliegtuig Kaapverdianen treft die de aantrekkelijke tarieven aangrijpen om op familiebezoek te gaan.

Transavia.com vliegt op het eiland Sal, niet het grootste eiland en ook niet het eiland waar de hoofdstad op ligt, maar wel het eiland met de enige internationale luchthaven van Kaapverdië. Het kleine Sal is een vlak eiland zonder veel vegetatie of natuurschoon, met een groot aantrekkelijk punt: 8 kilometer lang wit zandstrand.  Combineer dat met een aangenaam zeebriesje, een prima temperatuur en je hebt al een heerlijke strandvakantie: luieren en als je energie kwijt wil, kun je allerlei watersporten  beoefenen. Maar eerlijk is eerlijk: verder is op Sal niet heel veel te beleven.

De andere eilanden

Wil je de Kaapverdische eilanden wat intensiever verkennen, dan zul je dus verder moeten met binnenlandse vluchten en bootverbindingen. Santo Antao met mooie landschappen en vulkanisch gebergte, Santiago met een meer Afrikaanse sfeer en mooie dorpjes en Sao Vicente, een soort maanlandschap met in het midden een stad, zijn te bereiken met binnenlandse vluchten. Maar die kosten al snel zo’n 200 euro. De andere eilanden zijn per boot te bereiken. Dat is dan wel weer duur, vergeleken met de vlucht van Amsterdam naar Sal. Zoals bekend werkt Transavia.com met wisselende tarieven (regulier, goedkoop en actie). Zou je bijvoorbeeld op 4 december heen en op 11 december terug willen vliegen, dan ben je voor je retourtje 335 euro kwijt.

Wil je meer weten over plaatsen, activiteiten en accommodaties op het eiland Sal? Lees dan de blogpost over dit eiland op Travelvalley. Foto’s van het eiland Sal zijn te vinden in het fotoalbum over het eiland.o!