Vliegen05.09.2013

Throwback Thursday naar de dag dat je in vier dagen van Sydney naar Singapore vloog


qantas.png
qantas.png

Met alle luxe en comfort die we tegenwoordig kennen tijdens het reizen, kun je je bijna niet meer voorstellen hoe er dat vroeger aan toe ging. En omdat donderdag tegenwoordig’ ‘Throwback Thursday’ is, waarop terugblikken naar dingen van vroeger, is het leuk om te laten zien hoe reizen anno 1938 gebeurde. Stel je voor: je woont in Sydney en wil naar Singapore. Anno 2013 pak je het vliegtuig in Sydney. Je zit dan ongeveer 8 uur in het vliegtuig, maar dan ben je er. En dan dezelfde reis 75 jaar geleden.

Qantas Airlines laat af en toe via Facebook foto’s zien van vroeger, zo ook de reis van Sydney naar Singapore, die destijds maar liefst 4 (!!!) dagen duurde. De reis kreeg de naam ‘Short Empire Flying Boat Service’ waarbij passagiers zowel per boot als per vliegtuig reisden. En hoewel de reis een aantal tussenstops kende (Townsville, Darwin, en Surabaya) waren velen onder de indruk van de snelheid waarmee gereisd werd. Een beetje glamorous was het ook wel: er was plaats voor 15 passagiers, wat nu lijkt op privé-vliegen. Dus klagen over weinig beenruimte was er in die tijd niet bij, die was er volop. 

qantas-airlines 

Benieuwd naar wat dat kostte, zo’n reisje? In die tijd moest men diep in de buidel tasten. Een ticket kostte in 1938 430 Amerikaanse Dollars. In die tijd een hele hoop geld. Overnachtingen tijdens deze vierdaagse reis waren dan wel inbegrepen. 

Bron: Facebook Qantas

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.