Vliegen07.04.2010

Enorme prijsverschillen vliegtickets Ryanair


Tarieven van vliegtickets kunnen enorm verschillen, van dag tot dag, maar hoeveel precies? Stedentripper deed onlangs een interessant onderzoek naar de tarieven van prijsvechter Ryanair. En de conclusies zijn verrassend! Een maand lang werden  iedere dag de tarieven van elf verschillende vluchten onderzocht. Hier enkele interessante conclusies.

In 44% van de gevallen verschilden de tarieven van een vlucht, ten opzichte van een dag daarvoor. De tarieven lager de ene dag hoger, de andere dag weer lager. De prijsverschillen liepen uiteen tussen € 0,04 tot € 216,00. Het is dus vooral belangrijk om, als je dan boekt bij een prijsvechter, de tarieven goed in de gaten te houden. Dat kan behoorlijke besparingen opleveren!

Last minute blijkt zeker niet goedkoper. Je zou verwachten dat een kaartje goedkoper wordt, naarmate de vertrekdatum nadert. Het vliegtuig moet immers vol komen te zitten. Bij Ryanair is dit echter niet het geval. In 82% van de onderzochte gevallen was het vliegticket aan het einde van de onderzoeksperiode duurder dan aan het begin. Het is echter ook niet zo dat een vliegticket zo vroeg mogelijk geboekt moet worden, aangezien 91% van de onderzochte tickets minimaal één keer goedkoper werd tijdens de onderzoeksperiode.

En vergelijkers zijn vaak duurder! In het vergelijkingsproces zijn ook vergelijkingswebsites onderzocht. Een ticket boeken via Cheaptickets.nl, betekent dat je gemiddeld 12% duurder uit bent dan op de website van Ryanair zelf. Bij WorldTicketCenter.com is de totaalprijs 8% hoger, en op Vliegtickets.nl 11%. Wegolo.com maakte het wel erg bont, met een gemiddeld prijsverschil van 40%! Alleen voor een vliegticket via Swoodoo.com betaal je hetzelfde tarief als op Ryanair.com.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.