Vliegen19.04.2010

Luchtverkeer heeft nog steeds zware hinder van ‘de aswolk’


Ook vandaag is de luchtvaart in Europa nog ernstig verstoord. In Oostenrijk mogen vliegtuigen inmiddels weer de lucht in en ook de meeste luchthavens in Zweden en twee luchthavens in het westen van Roemenië zijn weer open. Daarentegen blijft het vliegverbod in Duitsland en België tot zeker maandag 20.00 uur dicht.
Alle vliegvelden ten noorden van de lijn Nice-Bordeaux in Frankrijk blijven tot 08.00 uur dinsdagochtend dicht, net als in het noorden van Italië. Het luchtruim boven Groot-Brittannië blijft tot zeker 02.00 uur in de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd) gesloten.
 
Update van Schiphol
Het Nederlandse luchtruim blijft tot nader order gesloten. Dit heeft de Inspectie Verkeer en Waterstaat bekend gemaakt. Welke tijd het vliegverkeer weer hervat kan worden is nog niet bekend.
Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen verzoeken passagiers niet naar de luchthaven te komen en contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij en de berichtgeving nauwlettend in de gaten te houden om te controleren of hun vlucht kan vertrekken.
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.