Vliegen02.12.2017

7 bijzondere vliegvelden waar je ooit een keer wilt landen!


Het plaatje dat bijna iedereen wel kent: een felblauw KLM-toestel dat over het bekende Maho Beach op Sint Maarten scheurt terwijl strandgangers hun handen in de lucht gooien en zich vasthouden aan de metalen hekken. Precies een jaar geleden vloog KLM voor het laatst met haar 747 Jumbo naar Sint Maarten, een mooie aanleiding voor dit artikel: zeven bijzondere vliegvelden waar je wilt landen!

1. Gibraltar Airport

Gibraltar Airport is wereldwijd bekend, met name omdat Gibraltar’s landingsbaan gekruist wordt door de hoofdweg die Gibraltar en Spanje met elkaar verbindt. Wanneer een vliegtuig landt of opstijgt gaan de stoplichten op rood en loopt het verkeer in het gehele ministaatje helemaal vast.

Buiten het feit dat auto’s en vliegtuigen de landingsbaan moeten delen, is de landingsbaan slechts 1.800 meter lang, verlengd over zee en ook neemt het vliegveld maar liefst 1/10e van héél Gibraltar in beslag!

2. San Sebastián Airport

Wanneer je landt op het vliegveld van het Spaanse San Sebastián vlieg je tot op het moment dat het toestel de landingsbaan raakt boven Frans grondgebied. De Frans-Spaanse grens ligt namelijk vlak vóór de landingsbaan. Vanuit het vliegtuig zie je eerst de prachtige Franse stad ‘Saint-Jean-de-Luz’ liggen, vlieg je over de vissersbootjes die in de baai liggen, waarnaar je de grond raakt op San Sebastian Airport.

3. Aéroport Nice Côte d’Azur

Nice is de hoofdstad van de bekende Cote d’Azur waar menig Nederlander iedere zomer te vinden is. Wanneer je landt op de luchthaven Aéroport Nice Côte d’Azur vlieg je allereerst over ‘The Rich and Famous’ van Monaco om vervolgens parallel langs hét stadsstrand van Nice te landen op Nice Airport. Laat die vakantie maar beginnen!

4. London City Airport

Wat landen op London City Airport zo magisch maakt is dat je op een heldere dag iconische gebouwen kan zien zoals The Shard, Tower of London de O2 Arena. En de gebouwen van London’s central business district. Terwijl rivier de Thames onder je door schiet moet de piloot hard remmen om het einde van deze landingsbaan te halen! Wist je trouwens dat British Airways speciaal 2 Airbus A319’s heeft om op London City Airport te vliegen?

5. Billy Bishop Airport

Billy Bishop is misschien wel hét vliegveld met de kortste afstand tot het centrum van een stad. Dit vliegveld is namelijk 1,5 kilometer verwijderd van het centrum van Toronto en ligt parallel aan de skyline van deze wereldstad. Wanneer je met een van de kleine propellervliegtuigjes landt op deze luchthaven ervaar je wellicht hét beste uitzicht wat je over Toronto kan hebben (als je aan de goede kant van het vliegtuig zit dan!)

6. Bergerac Airport

Bergerac is samen met Périgueux het epicentrum van de Dordogne en ook staat Bergerac bekend om haar vele wijnen. Wanneer je dan ook vliegt op de kleine luchthaven van Bergerac landt je letterlijk tussen de wijnvelden!

7. Innsbruck Airport

De luchthaven van Innsbruck wordt in de winter aangedaan door veel wintersporters en voor vele is het dat ook het begin van hun vakantie in de Oostenrijkse Alpen. Innsbruck is gelegen in een van de vele valleien die de Alpen rijk is, en dat maakt landen op deze luchthaven juist zo bijzonder. Piloten moet zelfs een speciaal papiertje hebben om op deze luchthaven te mogen landen. De bergen en heuvels waar de luchthaven door omgeven is, een scherpe bocht vlak voor het landen en een prachtig uitzicht over de vallei waarin Innsbruck ligt.

Foto header: gelilewa – Adobe Stock

Avatar foto
Simon Ruisch

Simon is student, fotograaf en met name genieter. Met een fascinatie voor de wereld en haar inwoners een rasechte reisfanaat. verder is hij dol op de bourgondische levensstijl, een zomers festival, fietsen door een grote stad of een goed glas wijn.

Verder lezen over Vliegvelden

Drukte op Schiphol: dit is wat je deze zomer kunt verwachten

Hoe bereid je je voor op je volgende vliegreis vanaf Schiphol? Nou, onder andere door vooraf rekening te houden met de drukte op de luchthaven. Wij vertellen je wat je moet weten in 2024!

Vliegen16.05.2024

Drukte op Schiphol: dit is wat je deze zomer kunt verwachten

+ tips om je voor te bereiden
Zo interessant is het om vanuit Duitsland te vliegen

Vliegen - met vertrek uit Nederland - wordt steeds duurder. En dat maakt het helemaal niet meer zo vanzelfsprekend om te vertrekken vanaf Schiphol, Eindhoven of Rotterdam. Maar wat zijn de alternatieven: hoe voordelig is het om te vliegen vanuit Duitsland? En wat zijn je opties?

Vliegen20.03.2024

Zo interessant is het om vanuit Duitsland te vliegen

Privium en Airport lounges: hoe werkt het?

Je vliegreis ultiem relaxed starten, hoe doe je dat? Zeker tijdens drukke periodes op Schiphol wordt dat steeds lastiger. Wij vertellen je hoe je kunt genieten van allerlei fijne voordelen die je reis vergemakkelijken. De Privium pas en toegang tot lounges wereldwijd zorgen ervoor dat je veel minder stress hebt voor en tijdens je tr

Vliegen27.01.2024

Privium en Airport lounges: hoe werkt het?

Zo krijg je toegang
Parkeren rondom vliegvelden: een handig overzicht

Ga jij binnenkort lekker op vakantie en combineer je dit met een vliegreis? Dan zal je waarschijnlijk veel research doen om de goedkoopste vliegtickets en accommodatie te boeken. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos e...

Vliegen09.01.2020

Parkeren rondom vliegvelden: een handig overzicht

Beijing opent het grootste vliegveld ter wereld

In Bejing is het grootste vliegveld ter wereld geopend: Beijing Daxing International Airport. Met een oppervlakte van maar liefst 700.000 vierkante meter is er nergens anders zo'n gigantisch groot vliegveld te vinden. De...

Vliegen26.09.2019

Beijing opent het grootste vliegveld ter wereld

Starfish Airport
Vertraagde of geannuleerde vlucht? AirHelp laat zien wat je rechten zijn

Ben je extra vroeg vertrokken naar het vliegveld, blijkt dat je vlucht vertraagd is: balen. Of, nog vervelender: een geannuleerde of overboekte vlucht. Vervolgens kun je niets anders doen dan wachten op nieuws over je vl...

Vliegen19.07.2018

Vertraagde of geannuleerde vlucht? AirHelp laat zien wat je rechten zijn

Nap pods: privécabines met WiFi en Netflix voor op vliegvelden

Binnenkort zou de wachttijd die je op vliegvelden moet doorbrengen zomaar eens comfortabeler kunnen worden. Slapen in een onhandige houding op bankjes in een openbare wachtruimte is voorbij. In deze futuristisch uitziend...

Vliegen29.06.2018

Nap pods: privécabines met WiFi en Netflix voor op vliegvelden

Stakingen in het vliegverkeer? Dit zijn je rechten!

Het lijkt de laatste tijd elke week wel in het nieuws te zijn, stakingen in het vliegverkeer. Veel reizigers boeken in januari hun vakantie voor het voorjaar en de zomer. Maar wist je dat het voorjaar ook de periode is w...

Vliegen19.01.2018

Stakingen in het vliegverkeer? Dit zijn je rechten!