Vliegen22.07.2014

De 5 leukste dingen om te doen als je moet wachten op het vliegveld


Anti verveeltips voor op saaie vliegvelden

Wachten op het vliegveld is nooit leuk, zeker niet op kleine vliegvelden waar niets te beleven is. De winkeltjes verkopen allemaal dezelfde spulletjes, het eten is er vaak niet lekker en er hangt ook een hele saaie sfeer. Dus het zal je maar gebeuren dat je lang moet wachten op een vliegveld, omdat je je vlucht hebt gemist of omdat je vlucht vertraging heeft. Hoe kom je dan je tijd door? Het wachten wordt wat leuker en draaglijker met deze tips: de 5 leukste dingen om te doen als je moet wachten op het vliegveld.

1. Souvenir battle

Zit je met zijn tweeën te wachten op het vliegveld, ga dan samen met je reisgenoot de souvenir battle aan. De souvenir battle win je door de meest foute souvenir te kopen die je maar kunt vinden. Degene die de meest foute souvenir heeft gevonden wint. Stel wel van tevoren het budget vast: niet meer dan een paar euro. Je hebt met dit spel geen uren plezier, maar hebt toch weer wat saaie minuten leuk ingevuld.

2. 30 seconds

Reis je met een groepje (je hebt minimaal 4 personen nodig voor dit spelletje), speel dan het spel 30 seconds. Je maakt teams en moet elkaar woorden laten raden zonder dat je de woorden zelf mag noemen. Je hebt 30 seconden de tijd voor 5 woorden. Het gaat erom dat je zo snel mogelijk zoveel mogelijk punten verzamelt. Download dit gratis spelletje thuis alvast op je tablet of smartphone en gebruik de gratis WiFi op het vliegveld om het te kunnen spelen (je hebt wel een internetverbinding nodig). Pas op, want dit kan echt verslavend zijn! Ben je maar met zijn tweeën, vraag dan wat andere mensen in de wachtruimte om mee te doen, zodat ook zij de tijd op een leuke manier kunnen doorbrengen.

3. Wandelen

Beweging is goed voor het menselijk lichaam, tien uur op een stoel in dezelfde houding zitten is dat niet. Heb je een lange vlucht voor de boeg, blijf dan niet in de wachtruimte zitten maar strek je benen en blijf rondjes lopen. Dat is het beste voor je rug en voor je benen en zo kom je ook nog eens de tijd sneller door.

4. Ga slapen

Van reizen word je moe, van hangen en wachten ook. Zoek daarom een rustig plekje op en sluit je ogen. Zo kom je meer uitgerust aan op de plaats van bestemming en is de tijd ook nog voorbij gevlogen. Zet wel je wekker, zodat je in ieder geval niet je vlucht mist.

5. Vliegveld humor

Heb je nog niet genoeg aan deze tips, bekijk dan eens dit filmpje van 2 jongens die hun vlucht misten en een grappig filmpje hebben gemaakt met 9 dingen die je kunt doen om de tijd te doden op het vliegveld!

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.