Vliegen17.02.2017

Goed idee in India: buitenlandse toeristen bij aankomst een SIM kaart geven


Als je een beetje een internet-verslaving hebt is er weinig zo irritant als naar het buitenland (moeten) gaan en opeens moeten wachten tot je ergens WiFi hebt gevonden voordat je social media of het nieuws kunt checken. Veel reizigers hebben daar helemaal geen zin in en kopen bij aankomst in het land een pre-paid SIM, zetten daar 4GB datategoed op voor een paar euro en gaan verder alsof ze thuis zijn.

Gedoe

Het is soms wel wat gedoe om die SIM te krijgen: je moet weer een kopie van je paspoort laten maken, weten wat het precieze adres is waar je verblijft, wachten tot het papierwerk geregeld is en zeker in landen waar de taalbarrière een ding is moet je maar hopen dat er iemand is die kan helpen met het proces. In India, waar dat proces zo mogelijk nóg ingewikkelder was, hebben ze dat nu goed opgelost: als je een e-visum hebt voor het land krijg je bij aankomst een SIM met daarop 85 cent aan gesprekstegoed en 50MB data, die je daarna makkelijk zelf kunt bijladen.

Dit shot kan dus echt niet wachten tot we terug bij het hotel zijn. Dat moet n\u00fa op Instagram!
Dit shot kan dus echt niet wachten tot we terug bij het hotel zijn. Dat moet nú op Instagram!

Welkomstgeschenk

Op dit moment is de actie alleen in gang op Indira Ghandi International Airport, maar de rest van de vliegvelden zullen snel volgen. De hoop is dat meer landen deze service gaan verstrekken: India’s minister van toerisme heeft het idee zelf ‘geleend’ van Sri Lanka, waar hij een SIM kreeg toen hij daar op bezoek was.

Binnen Europa is het vanaf deze zomer allemaal wat gemakkelijker met het wegvallen van roamingkosten, maar daarbuiten zou een welkomst-SIM wel, eh, welkom zijn. Hopelijk gaat dit welkomstgeschenk aan buitenlandse toeristen dus wat breder uitgerold worden, dat is wel zo handig. Althans, als je mobiel überhaupt meegaat op vakantie.

[Afbeeldingen © andrea cerri ferrari/ wong yu liang – Fotolia]

Avatar foto
Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.