Vliegen15.06.2014

Met de Boeing 787 Dreamliner naar Curaçao!


Vorige week nam Arkefly het splinternieuwe en hypermoderne toestel de Boeing 787 Dreamliner in gebruik. Met een feestelijk onthaal op Schiphol werd de komst van deze eerste Dreamliner in Nederlandse dienst gevierd. De nieuwe manier van vliegen, zo wordt het vliegen met de Dreamliner genoemd. Dit toestel is op papier anders dan alle andere vliegtuigen; vliegen met de Boeing 787 Dreamliner moet een feestje zijn. Het interieur moet zeer comfortabel zijn, vanaf iedere stoel heb je groots uitzicht en je hebt nauwelijks last van lawaai. Al deze dingen moet er aan bijdragen dat je uitgerust op de plaats van bestemming aankomt. Vandaag vloog ik met Arkefly naar Curaçao en werd op Schiphol dan ook blij verrast dat wij met dit splinternieuwe toestel mochten vliegen!

boeing_787_dreamliner_travelvalley
boeing_787_dreamliner_travelvalley

Aan boord is ruimte voor 307 passagiers, maar omdat het vliegtuig vandaag niet helemaal vol is, kunnen we zelf een plekje (aan het raam!) zoeken, Met een lichtshow wordt kort na het opstijgen aangegeven dat het echt een heel cool en hypermodern toestel is. Gelukkig was ik net op tijd om mijn telefoon te pakken en een paar foto’s te maken!

dreamliner_curacao_lichten
dreamliner_curacao_lichten
dreamliner_curacao_lichtshow
dreamliner_curacao_lichtshow

Comfort

Stilzitten voor een periode van tien uur is eigenlijk nooit echt prettig, zeker niet voor iemand die normaal gesproken nog geen vijf minuten stil kan zitten. Maar eerlijk is eerlijk: de stoelen van de Boeing 787 Dreamliner zitten lekker! Voor mij (en ik ben 1.75 m) is er meer dan genoeg beenruimte en de kussens zijn nog lekker zacht. Ik kan niet zeggen dat ik uitgerust ben aangekomen op Curaçao, maar dat heeft meer te maken met de wedstrijd van gisterenavond, waarin het Nederlands elftal met 1-5 van Spanje won. Dat moest goed gevierd worden 😉

Ramen

Een van de dingen die de Boeing 787 Dreamliner moet onderscheiden van andere vliegtuigen is de ramen. Deze zijn een stuk groter dan normale vliegtuigramen, zodat iedereen in het vliegtuig naar buiten kan kijken. Nu valt dat zicht wel mee, maar wat wel bijzonder is, is dat degene die aan de raamkant zit de ramen kan verduisteren. Er zijn dus geen schuifkleppen meer, maar elektronische verduistering die je op vijf verschillende standen kunt zetten. Het grote voordeel hiervan is dat je zo geen last hebt van de zon en nog steeds lekker naar buiten kan kijken. En daar ben ik heel blij mee, want het uitzicht vanuit een vliegtuig verveelt nooit! 

De ramen bedien je helemaal zelf aan de raamkant
De ramen bedien je helemaal zelf aan de raamkant

USB-poort

Iedere stoel heeft een eigen display op de stoel voor je, waar je films op kunt kijken, spelletjes kunt spelen en inspiratie op kunt doen voor volgende reizen. Heel handig is de USB-poort waarmee je je telefoon kunt opladen of films vanaf je smartphone of tablet op de display kunt afspelen. Een iPad opladen gaat helaas niet, het opladen werkt alleen voor kleine elektronische apparaten zoals een muziekspeler of smartphone. 

Het is en blijft lang, tien uur stilzitten, films kijken en boekjes lezen. Maar deze vlucht met Arkefly was absoluut aangenaam. Nu maar hopen dat de Dreamliner ook weer op ons staat te wachten als we donderdag terug vliegen!

Een handige usb-poort voor kleine elektronische apparatuur
Een handige usb-poort voor kleine elektronische apparatuur
dreamliner_curacao_dushi
dreamliner_curacao_dushi
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Curaçao

Zo verken je Curaçao: op de step, lopend, per boot of met de jeep!

Curaçao is hot. Letterlijk, het is er namelijk bijna altijd rond de 30 graden. Maar ook figuurlijk, want in maart van 2024 heeft het land zijn beste toeristenmaand ooit beleefd. Meer dan 60.000 mensen kwamen naar het eiland en wij snappen wel waarom. Eerder hebben we al een lijstje gedeeld met 7 originele tips om het optimale uit je reis te halen. Maar er is natuurlijk nog veel meer. Daarom delen we vandaag nog vier bijzondere plekken, inclusief vervoersmiddelen, die je Curaçao doen ontdekken. Zet ze maar op je bucketlist!

Zomer06.05.2024

Zo verken je Curaçao: op de step, lopend, per boot of met de jeep!

Ervaar de vijf superkrachten van Curaçao

Veel mensen gaan naar Curaçao om een strandvakantie te vieren. Dat is ook logisch, want er zijn op het eiland talloze lekkere strandjes te vinden. Je kunt tijdens zo’n vakantie even bijkomen en tijd voor jezelf claimen. Maar wist je dat je bewust maar soms ook onbewust veel meer uit zo’n vakantie haalt dan je zelf in eerste instantie dacht?

Ontspanning26.04.2024

Ervaar de vijf superkrachten van Curaçao

De top 5 mooiste stranden van Curaçao

Wie op vakantie gaat naar Curaçao, komt vooral voor zon, zee en strand. En dat is ook een van de beste redenen om naar dit prachtige eiland te komen. Dit zijn de 5 mooiste stranden van het eiland (plus bonustips)!

Ontspanning13.01.2024

De top 5 mooiste stranden van Curaçao

Duurzaam reizen: op plasticmissie voor een schoner Curaçao

Chillen met je billen op Mambo Beach. Een hagelwit strand, azuurblauwe zee, de zeebries die door de palmbomen waait, cocktail in je hand en Caribische loungemuziek door de speakers. Het paradijselijke Curaçao is niet vo...

Algemeen21.07.2022

Duurzaam reizen: op plasticmissie voor een schoner Curaçao

Een dagtocht met de boot naar het paradijselijke Klein Curaçao

Wie naar Curaçao gaat, moet echt (ja, moet, ja) Klein Curaçao bezoeken. De naam zegt het al: een klein eilandje voor de kust van Curaçao. Het soort bounty tropisch gevalletje; ongelooflijk helder blauw water, geen men...

Zomer24.01.2022

Een dagtocht met de boot naar het paradijselijke Klein Curaçao

De zes mooiste, onontdekte plekken van Curaçao

Wie aan Curaçao denkt, denkt aan de vrolijke, gekleurde huisjes in de wijken Punda en Otrobanda in Willemstad, mooie witte stranden en het azuurblauwe water. Maar Curaçao brengt je zoveel meer dan dat. Ik laat je Cura...

Zomer21.11.2020

De zes mooiste, onontdekte plekken van Curaçao

over de onbegaande paden
Het cultureel erfgoed van Curaçao: de mooiste musea en landhuizen

Dat Curaçao een paradijslijk eiland is, met heerlijke zandstranden en wuivende palmbomen, dat is bij veel mensen wel bekend. Maar dat op Curaçao ook een schat aan cultureel erfgoed te vinden is, dat weten niet veel men...

Algemeen11.11.2020

Het cultureel erfgoed van Curaçao: de mooiste musea en landhuizen

Naar het strand op Curacao: de mooiste plekken in 15 foto’s

Wat een heerlijk eiland is Curaçao! Het is er altijd lekker warm en met een beetje geluk staat er een lekker briesje. Je vind er talloze mooie stranden, prachtige natuurlijk en heerlijk veel keus aan lekkere restaurantj...

Zomer11.07.2020

Naar het strand op Curacao: de mooiste plekken in 15 foto’s