Vliegen09.10.2014

Nike maakt vliegen topsport-proof met hypermodern vliegtuig


Reizen per vliegtuig wordt binnenkort een stuk aangenamer, tenminste als het aan Nike ligt. Nike heeft namelijk plannen om ‘high tech training in the sky’ mogelijk te maken. Samen met de designers van Teague wordt gekeken naar een sportersvriendelijke manier van reizen met het vliegtuig, bedoeld voor topsporters en teamspelers. Zoals bijvoorbeeld basketballers uit de NBA.

Alles in het vliegtuig moet bijdragen aan het reduceren van de negatieve invloed die vliegen op de prestaties van topsporters zou kunnen hebben. Zo heeft het vliegtuig aan boord faciliteiten om de fysiologische gesteldheid van sporters te meten, een massagetafel en ruimtes waar sporters speciale behandelingen kunnen ondergaan. Natuurlijk kunnen de stoelen helemaal plat zodat je echt kunt liggen in het vliegtuig. Met de lengte van deze stoelen (of eigenlijk bedden) wordt uiteraard rekening gehouden met de lengte van NBA-spelers.

Een comfortabele ruimte om benen te strekken en te bewegen
Een comfortabele ruimte om benen te strekken en te bewegen

Het idee voor dit vliegtuig komt niet zomaar uit de lucht vallen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Major League Baseball teams meer dan 60 procent van de wedstrijden verliezen, waarvoor ze drie tijdszones moesten doorkruisen. Uit een ander onderzoek blijkt dat de motoriek van atleten minder wordt na lange vluchten. Om blessures te voorkomen en atleten optimaal te laten presteren, zou de comfortabele manier van reizen die Nike in gedachten heeft dus een uitkomst zijn.

Voor ‘de gewone mens’ is deze manier van reizen natuurlijk veel te kostbaar, maar als je kijkt naar de salarissen die sommige sporters verdienen (voetballers, honkballers, basketballers) dan is de investering in dit vliegtuig van Nike peanuts. Het vliegtuig is nog niet in productie, maar dat zal niet lang meer duren.

Languit slapen wordt mogelijk met deze stoelen die kunnen 
Languit slapen wordt mogelijk met deze stoelen die kunnen 
Sporters krijgen een heerlijke ontspannen massage in de lucht
Sporters krijgen een heerlijke ontspannen massage in de lucht
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.