Vliegen21.09.2015

Zo wordt de middelste stoel in het vliegtuig weer aangenaam


Is de Side-Slip Seat de oplossing?

Wat is de slechtste plek in het vliegtuig? Precies, de middelste stoel. Wanneer je die op je instapkaart ziet staan, wordt een vlucht in no-time ineens niet meer zo heel erg leuk. Je hebt er de minste privacy van allemaal, je hebt aan twee kanten last van vervelende ellebogen en je hebt gewoon de minste ruimte. Geen leuke plek om te zitten. Maar… daar zijn natuurlijk allerlei oplossingen voor te bedenken, zoals deze van Molon Labe Designs. Zij bedachten de Side-Slip Seat en dit is hoe het werkt.

Het idee is dus vrij simpel: stoelen staan niet keurig op een rijtje, maar verspringen wat. De middelste stoel staat een stukje naar achteren en de stoel aan het gangpad staat wat hoger zodat deze ook naar het midden kan schuiven. Het voordeel hiervan is ook weer dat het boarden sneller kan gaan.

Die discussie over de snelste manier van boarden is al veel ouder, en iedereen heeft er een andere mening over. De oplossing van de Side-Slip Seat geeft in ieder geval meer ruimte in het gangpad, waardoor het boarden zo op papier wel sneller zou moeten gaan.

Maar goed, dan komt dus ook nog de vraag of dit soort stoelen ooit werkelijkheid zullen worden. Luchtvaartmaatschappijen staan allemaal onder druk, omdat kosten stijgen. Welke luchtvaartmaatschappij ziet hier dus een kans in en gaat dit soort stoelen introduceren? En zullen ze met het tijdverschil van boarden dat het oplevert de investering in dit soort stoelen ook écht gaan terugverdienen?

De voordelen van de Side-Slip Seat
De voordelen van de Side-Slip Seat

Foto credits header: Federico Rostagno / Fotolia.com.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.