Wereldreis

Een wereldreis is de mooiste reis die je ooit zult maken! Het vraagt alleen wel de nodige voorbereiding, je moet zo'n reis goed plannen. Daar helpen wij je graag bij én we willen je graag inspireren met de mooiste route voor de wereldreis! 

Tips wereldreis

  • Maak om te beginnen een checklist: welke landen wil je sowieso zien en wat wil je sowieso doen? Wat wordt jouw route?
  • Start op tijd met aanvragen van visa. 
  • Verdiep je in vaccinaties: voor sommige landen heb je inentingen nodig.
  • Koop geen losse tickets, maar ga voor een around the world ticket, dat is veel goedkoper.
  • Maak een planning qua budget: wat wil je totaal uitgeven en wat is je dagbudget? En wat dacht je van de kosten thuis? Zorg dat de vaste lasten thuis zo laag mogelijk zijn.

Wereldreis maken

Een wereldreis maken doe je natuurlijk niet zomaar, dat is een lange vakantie die je goed moet plannen. Je moet van te voren goed nadenken over de kosten van deze reis en de route die je wilt gaan afleggen. Het is wel slim om goed te sparen en met een flink gevulde bankrekening op reis te gaan, want een wereldreis maken kost veel geld. Maar als dit je droom is, dan zet je er het geld graag voor opzij en zorg je dat je genoeg gespaard hebt om die wereldreis te kunnen maken. 

Er is geen definitie voor een wereldreis maken, eigenlijk vallen alle lange en verre reizen die naar meerdere werelddelen gaan eronder. Het is dus een vrij ruim begrip. Gelukkig is het steeds makkelijker geworden om je route te plannen en dingen zoals vluchten en overnachtingen ter plaatse te regelen. Een smartphone is onmisbaar, daarmee kun je in principe alles regelen. Ook wanneer je onderweg bent en je reisplannen wijzigen. 

Wereldreis route

Er zijn een hoop dingen waar je voor vetrek over na moet denken. De belangrijkste is wel de route die je gaat reizen. Die kun je compleet uitstippelen van dag tot dag, maar kun je ook in grote lijnen plannen en maar zien wat er op je pad komt. Op onze website vind je volop tips voor mooie reisroutes door alle delen van de wereld. Hopelijk vind jij er ook reisinspiratie. 

Je moet ook nadenken over je huis: wat doe je met kosten die je thuis hebt, voor je woning bijvoorbeeld. En je baan? Kun je zomaar weg van je werk of moet je je baan opzeggen? Wij proberen je met allerlei tips op weg te helpen zodat jij eindelijk de droomreis van je leven kunt maken: een wereldreis!