Winter19.01.2011

Skiën in Dubai!!


Er zijn veel bijzondere plaatsen om te skiën, maar een van de meest bijzondere plaatsen waar ik ooit geskied heb, is toch wel Dubai! In het land met de hoogste toren ter wereld, en de grootste mall ter wereld, kan je bij 45 graden ook nog eens skiën!

Een van de grootste shopping-malls van Dubai is The Mall of the Emirates. Een enorme mall met prachtige winkels, en ook nog eens goed betaalbaar. Aan die mall vast ligt Ski Dubai: de eerste (en tot nu toe enige) indoor-skihal in het Midden-Oosten.

De hal is vergelijkbaar met de Indoor-hal in Landgraaf. Er zijn vijf afdalingen, die variëren in lengte, hoogte en moeilijkheid. Voor de langste afdaling (400 meter lang), is de hal voorzien van een stoeltjeslift. Ook is er een klein funpark, waar met name snowboarders zich goed kunnen uitleven. Skikleding hoef je uiteraard niet zelf mee te nemen, die huur je gewoon ter plaatse. Het enige waar je zelf voor moet zorgen zijn handschoenen, maar die koop voor je al voor een paar euro.

Gevorderde skiers of snowboarders zullen zich in deze hal (net als in alle hallen overigens) niet lang kunnen vermaken, daarvoor is de hal te klein. Maar wat het bijzonder maakt, is dat je kan zeggen dat je in de woestijn geskied hebt!! Het ene moment sta je namelijk in de eindeloze hete woestijn, het andere moment sta je bovenaan een skihelling, bij een paar graden onder nul. En dat is echt een hele bijzondere ervaring…

dubaiski1.jpg
dubaiski1.jpg
dubaiski2.jpg
dubaiski2.jpg
dubaiski3.jpg
dubaiski3.jpg
dubaiski4.jpg
dubaiski4.jpg
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.