`

Winter15.11.2011

“25% smokkelt vloeistof langs de beveiliging op luchthavens”


smokkelen_vloeistof_travelvalley.jpg
smokkelen_vloeistof_travelvalley.jpg

Het blijft iets vervelends op luchthavens: je moet je net gekochte fles parfum of crème of shampoo weggooien omdat je maar 100ml mee mag nemen in het vliegtuig. Ook al weet je het, iedereen vergeet het wel eens een keer. Skyscanner deed onderzoek naar vloeistoffen en kwam tot de conclusie dat 25% van de reizigers wel eens meer dan de toegestane hoeveelheid heeft meegenomen. Zowel bewust als onbewust. Het onderzoek is gebaseerd op een poll met 1.000 respondenten. Opvallend is dat 4% aangeeft wel eens expres teveel vloeistof langs de beveiliging te hebben gesmokkeld en hiermee te zijn weggekomen.

In 2009 werd aangekondigd dat nieuwe X-Ray scanners werden getest die in staat waren om vloeibare explosieven te identificeren. Dit zou betekenen dat de huidige vloeistofregels ‘binnen een kleine 12 maanden’ versoepeld zouden kunnen worden. Toch zijn de regels sindsdien onveranderd en het ziet er ook niet naar uit dat dit in de nabije toekomst gaat gebeuren.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.