Winter20.12.2012

Nederlanders niet goed verzekerd tijdens wintersport


Een kwart van de Nederlanders die op wintersport gaan, is niet verzekerd is. Dat blijkt uit onderzoek van Europeesche Verzekeringen. 29 procent van de Nederlanders gaat op vakantie in de winter, ongeveer de helft daarvan gaat op wintersport. Wintersporters sluiten vaak wel een reisverzekering af, maar vergeten de wintersportdekking. En dan is er ook nog een groep wintersporters die niet weet of hij/zij een wintersportdekking heeft.

Het verzekeren van een wintersport is belangrijk, gezien het aantal ongelukken dat ieder wintersportseizoen gebeurt. 38% van de wintersporters geeft namelijk aan wel eens een blessure te hebben opgelopen op de piste. De kosten van een blessuren die je oploopt op de piste, kunnen snel oplopen. Denk bijvoorbeeld aan een transport per banaan of helikopter of behandeling in het ziekenhuis, maar ook aan minder ernstige zaken zoals extra reis- en verblijfskosten, omdat je niet naar huis kunt rijden. Je kunt dus niet zonder een goede wintersportdekking.

De meest voorkomende wintersportblessures
36 procent van de wintersporters heeft weleens een knieblessures opgelopen. Ook scheenbeen, pols/arm, rug en hoofd worden genoemd als lichaamsdelen die sneller tijdens de wintersport geblesseerd raken.

Het aantal skiërs dat komende winter niet meer buiten de piste zal skiën is opgelopen van 61 procent in 2011 naar 71 procent in 2012. Zou dat iets met het skiongeval van Prins Friso te maken hebben?! Het belang van het dragen van een helm zien Nederlanders inmiddels wel in. 40 procent gaat nu met helm de piste op.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.