Winter03.10.2013

Ischgl neemt nieuwe skilift in gebruik, nieuwe uitdaging voor freeriders


18,5 miljoen euro investeerde Ischgl in de nieuwe skilift, waar de wintersportbestemming ook 28 jaar op heeft moeten wachten. Maar op 22 december is het dan zover, en wordt de nieuwe gondellift Piz Val Gronda E5 in gebruik genomen. Met deze nieuwe gondel breidt Ischgl het skigebied uit en wordt een nieuw freeride-gebied ontsloten. Door de nieuwe lift te pakken, ligt er voor skiërs en snowboarders die wel van een uitdaging houden een compleet vers freeride-stuk te wachten. Het duurde even om de vergunning rond te krijgen voor de nieuwe afdaling, maar nu ook de deelstaat Tirol en de natuurbescherming om zijn, is de lift gebouwd.

skilift-ischgl.jpg
skilift-ischgl.jpg

Ischgl is een populaire wintersportplaats in het Paznaunertal in Tirol (Oostenrijk). Jaarlijks worden hier ook de populaire Top of the Mountain concerten gegeven. En je kunt er ook uitstekend après-skiën.

De nieuwe skilift Piz Val Gronda E5
De nieuwe skilift Piz Val Gronda E5

Freeriden in Ischgl

De nieuwe kabelbaan Piz Val Gronda E5 kan tot 1.300 gasten per uur vervoeren, die naar ongeveer 2.812 meter hoogte worden gebracht. Daar ligt een rode piste op je te wachten, die ongeveer drie kilometer afdaalt naar Vesiltal. Maar er ligt ook een nieuw ontwikkeld gebied voor freeriders met een oppervlakte van 100 hectare. En dat moet poederliefhebbers wel aanspreken.

Met de nieuwe gondellift blijft skigebied Ischgl niet stilzitten, er wordt doorgeïnvesteerd. In het winterseizoen van 2014/2015 moet ook de nieuwe Pardatschgratbahn in gebruik worden genomen. De huidige vierpersoonsgondels worden vervangen door een nieuwe kabelbaan voor 28 personen die veel sneller veel meer skiërs en snowboarders naar 2.624 meter hoogte kan brengen.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.