Winter28.01.2014

Steeds meer mensen pakken het vliegtuig voor de wintersport


Het wintersportseizoen is in volle gang. En ook al is er een daling in het aantal wintersportreizen, er is ook een nieuwe trend te zien. Steeds meer mensen pakken het vliegtuig voor de wintersport. Zo heeft Transavia dit wintersportseizoen 18 procent meer stoelen verkocht. Deze groei komt met name door de korte vakantie. De weekendjes naar de sneeuw zijn namelijk gestegen, en het gemiddeld aantal dagen dat men blijft is gedaald van 6 naar 5 dagen. Ga je minder dagen skiën, dan wil je ook besparen op reistijd. Het vliegtuig biedt dan uitkomst. 

Ook vliegen vanuit regionale vliegvelden zoals Rotterdam en Eindhoven is steeds populairder, en dat is ook logisch. Als je kiest voor het vliegtuig voor de wintersport, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk op de plaats van bestemming zijn. Dan kies je ook het vliegveld dat het dichtste bij huis is. Innsbruck, Salzburg en Genève zijn de populairste bestemmingen. 

Fanatieke wintersporters willen het liefst een paar keer per jaar op vakantie. Met het gezin wordt al snel gekozen voor een autovakantie, maar voor een paar dagen skiën met vrienden kan het vliegtuig sneller en gemakkelijker zijn. En soms ook goedkoper, want tickets enkele reis beginnen al bij 35 euro. 

In samenwerking met Peil.nl heeft Transavia ook een onderzoek laten uitvoeren naar hoe Nederlanders wintersport vieren. De meeste mensen doen dat nog steeds met hun familie: de wintersport is een echte gezinsvakantie. En dan gaat het tijdens die vakantie vooral om gezelligheid en actief bezig zijn. Ook het hoofd leegmaken wordt genoemd, en dat kan met lekker actief bezig zijn in de gezonde berglucht natuurlijk perfect.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.