Winter19.02.2010

ISPO Eco Responsibility Award naar Völkl


Begrippen als groen, duurzaam en milieuvriendelijk dringen nu ook door tot de ski-industrie. Tijdens de jaarlijkse ISPO-beurs in München is voor de tweede keer de ISPO Eco Responsibility Award uitgereikt. Winnaar is Skiproducent Völkl, die wordt geprezen om het milieubewustzijn. Met de AMARUQ Eco touring ski heeft Völkl de prijs in de categorie ‘hardware’ gewonnen. Deze ski is bijna helemaal uit FSC gecertificeerd hout gemaakt. Jammer genoeg is de AMARUQ Eco touring ski een ‘limited edition’. Het traditionele glasvezel is vervangen door verschillende soorten hout. En ook nog eens volledig recyclebaar.

De ski ziet er in ieder geval heel erg mooi uit. Maar zal het ook lekker glijden? Ik ben benieuwd… Gezien het groeiende milieubewustzijn is het een kwestie van tijd voor we allemaal op houten ski’s naar beneden suizen…

Overigens maakt Völkl naar de houten ski nog veel meer hele gave ski’s! Wat dacht je van de Völkl Chop Stick of de Freeride Aura. Check zelf op voelkl.com.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.