Winter09.02.2017

Op ski’s de zuidpool oversteken: dit stel doet het!


Stéphanie Gicquel en haar man Jérémie maakten samen eind 2014 een haast onmogelijke reis. In 74 dagen staken zij samen op ski’s de zuidpool over: 2.045 kilometer bij een temperatuur van -50°C.

Samen met twee poolexpeditie-experts gingen ze op pad, een reis die ze maar liefst drie jaar hebben voorbereid. Het is de langste ski-expeditie die een vrouw ooit op ski’s heeft gedaan zonder onderweg te kiten. Ze heeft daarmee ook een Guinness World Record op haar naam gezet.

Across Antarctica

Het avontuur van Stéphanie en Jérémie is verfilmd. Across Antarctica neemt je mee op haar avontuur op de zuidpool en je maakt de reis door hun ogen. Je ziet in 30 minuten alleen maar indrukwekkende momenten voorbij komen.

De film gaat echter niet alleen maar om het avontuur, maar ook over angsten en vrijheid. Wat de makers jou duidelijk willen maken is dat het goed is om intens te leven, zonder angsten en zonder spijt. Doe wat je het liefste wilt doen. En natuurlijk zie je wat een dergelijke reis doet met twee geliefden: één met de natuur die zijn krachten laat zien, en één met elkaar.

De film is nu beschikbaar in verschillende talen. Deze trailer geeft je een voorproefje van wat je ongeveer kunt verwachten. Wil je de film zien dan kost dat vijf euro. Vervolgens krijg je een link toegestuurd om ‘m op ieder gewenst moment aan te zetten.

Na deze gigantische expeditie is Stéphanie terug in Parijs waar ze woont en werkt. Stilzitten doet ze echt niet: ze deed een marathon op de noordpool (bij temperaturen van -30°C to -40°C) en ze doet aan ultraruns (alles langer dan een marathon). Mocht je haar avonturen willen volgen dan kan dat via de website Running to the Pole, maar dan moet je wel Frans kunnen lezen.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Gerelateerde artikelen

Zo zien de koudste dorpen ter wereld er uit

Het is niet heel verrassend dat het koudste dorp (Oymyakon) en de koudste stad (Yakutsk) ter wereld in Siberië liggen, toch? Oymyakon is het aller-, allerergste met een gemeten temperatuur van min 68 graden in 1933 en d...

Winter19.01.2017

Zo zien de koudste dorpen ter wereld er uit

Dit stel reist rond in Amerika in een oude schoolbus!

Soms kom je van die mensen tegen, die gewoon doen waar jij al heel lang over droomt. Zoals een oude schoolbus kopen en die omtoveren tot het perfecte vervoersmiddel voor een roadtrip door de Verenigde Staten. Met hond. E...

Lifestyle11.10.2016

Dit stel reist rond in Amerika in een oude schoolbus!

Expedition Happiness
White Desert op Antarctica: het meest afgelegen hotel ter wereld

Pak je bucket list er maar weer bij en noteer: White Desert op Antarctica. Het is het meest afgelegen hotel ter wereld. En daar wil je naartoe... Antarctica is het enige werelddeel op aarde dat geen toerisme kent. Geen h...

Winter14.09.2016

White Desert op Antarctica: het meest afgelegen hotel ter wereld

Schitterende documentaire over wonen en werken op Antarctica

Ik kan me er uren mee vermaken, video's bekijken op Vimeo. Wanneer ik niet op reis ben is dat namelijk de ideale manier om toch nieuwe plekken te ontdekken, om die vervolgens weer aan mijn bucket list toe te voegen....

Algemeen07.01.2015

Schitterende documentaire over wonen en werken op Antarctica