Winter20.11.2014

Skiën en wellness: een perfecte combinatie


Jaarlijks vertrekken heel wat vakantiegangers richting de bekende skigebieden. Maar een week skiën of snowboarden is toch behoorlijk intensief. U bent immers de hele dag op de piste te vinden om zoveel mogelijk afdalingen te maken. Om u toch helemaal op te laden, kunt u daarom ook een combinatie maken tussen een ski- en een wellnessvakantie. Dat is pas echt optimaal genieten!

Vol energie na een geslaagde wintersportvakantie

Wintersportvakantie is voor jong en oud een ideale manier om even weg te zijn uit het drukke dagelijkse leven. U maakt uw hoofd leeg terwijl u op volle snelheid van de piste afdaalt. En ondertussen geniet u van het besneeuwde landschap om u heen. De bergen, de frisse lucht en de gezellige sfeer zorgen ervoor dat u zich snel weer fit voelt. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen in de wintermaanden even een korte vakantie inlassen om bij te komen van hun drukke leven. Brengt u de dagen door in een wellnesshotel dan weet u zeker dat u de dagelijkse stress achter zich kunt laten.

Breng uw lichaam tot rust

Een ski- en wellnessvakantie is niet alleen goed voor uw geest. Want ook uw lichaam kan wel wat ontspanning gebruiken. Zeker als u de hele dag op de skipiste staat. Skiën vergt namelijk heel wat van uw lichaam. En als u normaal gesproken niet zo sportief bezig bent, hebben uw spieren er moeite mee. Het is dan ook heerlijk om na een dagje skiën uw lichaam even goed te verwennen. Als u een een reis online boekt, dan heeft u de mogelijkheid om in een wellnesshotel te verblijven. Hier kunt u even bijkomen in de sauna zodat u meteen de stress van het dagelijks leven van u af laat glijden. Of vraag een ontspannen massage aan bij een ervaren masseuse. Uw spieren worden weer losgemaakt zodat u de volgende fit op de piste kunt verschijnen. Dit geeft een extra dimensie aan uw wintersportvakantie.

Ontspannen door te sporten

Wellnesshotels zijn van alle gemakken voorzien. Ook als u graag ontspant door lichamelijk bezig te zijn, heeft u hier de mogelijkheden voor. Begin de dag eens met een paar baantjes trekken in het zwembad. Of koel uw spieren langzaam af door na het skiën te gaan fitnessen. Hiermee voorkomt u dat u de volgende dag met spierpijn wakker wordt. Heeft u liever wat meer privacy dan kunt u ook voor een verblijf in een eigen villa kiezen die is uitgerust met een zwembad of een sauna. Op deze manier kunt u in alle rust even bijkomen van een actieve dag op de piste. Het is maar net waar uw voorkeur naar uitgaat. Al heeft u in de echte wellnesshotels natuurlijk wel meer mogelijkheden dan wanneer u een luxe huisje boekt.

Ga voor een compleet wellnesspakket

Uw vakantie is hét moment om met volle teugen van het leven te genieten. Organisaties als Wintertrex.nl en Bohemia.nl maken uw verblijf nog aangenamer. Op deze websites vindt u speciale wellnesshotels in bijvoorbeeld Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Tsjechië en Italië. Dit zijn de meest populaire wintersportlanden van Europa. Ook in uw favoriete wintersportland kunt u dus een relaxte vakantie beleven. Gaat u voor een compleet wellnesspakket dan zit hier vaak ook de skipas bij inbegrepen. Direct bij aankomst kunt u al de piste afdalen. Met dit wellnesspakket heeft u dan ook meteen het beste van twee werelden. Want het ene moment daalt u van de piste af en het volgende moment zit u te ontspannen in de sauna of trekt u rustig een baantje in uw eigen zwembad. Uw wintersportvakantie wordt op deze manier pure verwennerij!

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.