Winter28.02.2014

Snowboarden vs. skiën


Wat is het meest populair

Vers krakende sneeuw, een strakblauwe lucht, een overdosis aan verfijnde zuurstof en dan spreek ik nog niet over eens over de dampende beats die vrijkomen bij de après-ski. Ja inderdaad, wintersport. Het wintersportseizoen is in volle gang, een gigantisch aantal mensen is weer vertrokken naar de wintersportbestemming en (diepe zucht) er zijn er ook al een heleboel weer terug. Nu bestaat er altijd weer de eeuwige discussie, ben jij een boarder of sta je liever op de latten? Wij hebben uitgezocht wat er online het meest besproken is, snowboarden of skiën! Gebaseerd op informatie uit 400.000 online bronnen middels de software van OBI4wan.

Laten we eerst eens kijken wat het meest besproken wordt online, uit onderstaande grafische weergave blijkt dan skiën meer besproken wordt online dan snowboarden. De rode lijn is de lijn van de twee-latters onder ons en de blauwe lijn is voor enkel-latters.

snowboarden_vs_skien_1
snowboarden_vs_skien_1

De skiërs van online Nederland praten meer over hun activiteit dan de boarders, gebaseerd op deze informatie kunnen we al een snel een eenvoudige conclusie trekken, het meest besproken onderwerp is skiën en verslaat snowboarden met ruime cijfers. Ik zie je denken “ach leuk, en dan”. Inderdaad het is leuk om te weten alleen is het nog interessant om te weten hoe positief of negatief de gemiddelde wintersporter is en waar gaat het gesprek online dan over.

snowboarden_vs_skien_2
snowboarden_vs_skien_2

Kijkend naar de pieken is duidelijk te zien dat Nederland zich weer meldt aan het begin van de kerstvakantie, zoals te lezen is in week 52 van het jaar 2013. Hieruit blijkt dat de skiërs zich online meer melden dan de snowboarders, ruim 2.500 meer berichten in dezelfde periode.

De pieken in week 7 hebben te maken met de Olympische spelen, na het zien van #OS14 hebben mensen ineens weer zin in Wintersport en men Twittert en schrijft hier weer massaal over in de online wereld. mensen schrijven voornamelijk met de woorden als ik wil weer terug #wintersport en na het zien van #OS14 kan ik niet wachten om op wintersport te gaan. Blijkbaar zorgen de Olympische winterspelen voor piekmomenten in de wintersport. Vooruit kijkend naar de zomer, het WK voetbal staat weer voor de deur, zoals altijd gaan mensen spontaan meer voetballen en de zin om te gaan voetballen wordt weer groter, hierbij neem ik mijzelf als voorbeeld.

Hieronder zie je twee grafische weergave waarbij de linker gebaseerd is op het sentiment van de skiër en de rechter gebaseerd is op het sentiment van de snowboarder. Conclusie; men praat even positief over skiën als over snowboarden.

snowboarden_vs_skien_3
snowboarden_vs_skien_3

Gebaseerd op de inhoud van het gesprek, zoals hiernaast wordt weergegeven in een tagcloud is te zien dat de wintersport betreffende skiërs het meest populair is in Oostenrijk. Winterberg, naar mijn mening een begrip in de wintersportwereld, neemt een goede tweede plaats in. Winterberg wordt voornamelijk gekoppeld aan een dagje uit. De meest populaire wintersportbestemming als het gaat om één dag koppeltje rollen in de sneeuw?

tagcloud_skien
tagcloud_skien

Kijkend naar onze snowboarders zien we wederom het woord ‘dagje’groot naar voren in combinatie met de donderdag, zaterdag en Duitsland. Dit kan betekenen van donderdag t/m zaterdag lekker snowboarden in Duitsland. De wintersportbestemmingen in Duitsland zijn immers goed en snel te bereiken vanuit het sneeuwloze Nederland.

tagcloud_snowboarden
tagcloud_snowboarden

Over het algemeen kan er geconcludeerd worden dat het skiën het meest populair is onder de Nederlandse internet gebruikers. Er is maar één week (gemeten in de periode 1 december 2013 t/m 21 februari 2014) waarop de Snowboarders meer online Buzz creëren dan de skiërs, te weten in week 6 van dit winterjaar in Nederland.

Het is in ieder geval goed te zien en fijn om te lezen dat online Nederland lekker aan het ravotten is in de sneeuw en een gezonde dosis zuurstof naar binnen aan het werken is naast de goudgele rakkers met de welbekende blonde kraag (pils).

Al met al, heel veel plezier voor de wintersporters onder ons en pas op met botbreuken want het volgende rapport zal hier over gaan. Dus wil je er niet in voorkomen, hou het veilig en neem een Jägermeister op ons, of twee of ….! Cheers!

Dit artikel is geschreven door Danny Steigerwald van OBI4wan.

berichten_skien_snowboarden
berichten_skien_snowboarden
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.