Zomer26.05.2011

Italië tip: 3 prachtige Agriturismo’s!


Agriturismo’s zijn in Italië erg populair. Een agriturismo is een boerderij die op eigen terrein een aantal kamers of appartementen beschikbaar heeft voor gasten. Je slaapt dus op de boerderij zelf. De meeste agroturismo’s produceren wijn of olijfolie, maar soms ook andere producten. Je maakt dus op deze manier het authentieke Italië mee, lekker op het platteland. 

Er zijn inmiddels meer dan 8.000 agriturismo’s. De juiste vinden kan dus behoorlijk lastig zijn. Wij geven daarom vijf tips!

  1. Lang niet alle agriturismo’s hebben een zwembad, maar deze juist wel! Agriturismo Valle Rita, gelegen in Puglia (het zuiden van Italië). Voordeel is dat deze ook lekker dicht bij de kust ligt, het is alleen vanuit Nederland een behoorlijk eind rijden (zo’n 2.000 km). In het hoogseizoen zo’n 800 euro per week.
  2. Wat dichterbij vanuit Nederland ligt Agriturismo Aia del Tufo, in Toscane. Een prachtige familieboerderij die wijn en olijven verbouwen. Kippen en geiten lopen hier vrolijk rond. Een stuk voordeliger dan nummer 1, al heb je hier geen zwembad.
  3. Ook gelegen in de streek Puglia: Masseria Montelauro. Prachtige huisjes om te zien, een heerlijk zwembad en heerlijk eten. Lekker dicht ook aan de kust dus wat wil je nog meer…
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.