Zomer10.08.2011

Europese bestemmingen blijven populair bij Nederlandse vakantieganger


Hoteliers in toeristische bestemmingen in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië konden in juli rekenen op grote belangstelling van Nederlandse reizigers. Dat blijkt uit zoekopdrachten van boekingssite Hotels.com. De Franse stad Colmar was in juli de snelst stijgende bestemming op de vooraanstaande boekingssite. Nederlanders zochten de afgelopen maand bijna vijf keer vaker naar hotels in Colmar dan in dezelfde periode vorig jaar. Colmar ligt in de Elzas, één van de bekendste wijnstreken van Europa, dicht bij de grens met Duitsland en Zwitserland. De stad aan de voet van de Vogezen biedt toeristen cultureel erfgoed uit de Middeleeuwen en Renaissance.

Hoewel de belangstelling het sterkst toenam voor bestemmingen in Europa, bleek ook het Caribisch gebied in trek. Nederlanders zochten bijna vijf keer vaker dan vorig jaar naar hotels in Paramaribo (Suriname) en Punta Cana (Dominicaanse Republiek). In eigen land zochten Nederlanders de afgelopen maand opvallend veel vaker dan een jaar geleden naar hotelkamers in en rond Apeldoorn. Mogelijk is de belangstelling van toeristen voor natuurgebied de Veluwe gegroeid ten opzichte van vorig jaar.

Voor een lange vakantie blijven de meeste Nederlanders in Europa. Frankrijk is het populairste vakantieland van Nederlanders, gevolgd door Duitsland, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Vorig jaar brachten Nederlanders ruim 2,3 miljoen vakanties door in Frankrijk en 2,1 miljoen in Duitsland. De populariteit van Duitsland als vakantieland is de laatste jaren groeiende.

In Duitsland zag de boekingssite het aantal Nederlandse zoekopdrachten naar de bestemmingen Rust (Schwarzwald) en Koblenz en Aken (Rijnland) het sterkst stijgen. Zon, zee, strandIn Zuid-Europa zijn vooral Spanje en Italië in trek bij Nederlanders. Op Hotels.com steeg het aantal zoekopdrachten naar de Spaanse bestemmingen Lloret de Mar (Costa Brava), Tenerife (Canarische Eilanden) en Sevilla (Andalusië) sterk de afgelopen maand. In Italië nam het aantal zoekopdrachten naar de bestemmingen Sirmione en Garda (Gardameer), Rimini (Adriatische kust) en Bolzano (Zuid-Tirol) het sterkst toe ten opzicht van vorig jaar.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.