Zomer11.08.2011

De zomer valt ons zwaar….


Je hoort het de laatste weken veel, wat een k** zomer. En dat ligt natuurlijk aan het weer. De zon laat zich nou niet bepaald vaak zien. En als je ’s morgens met 10 graden je auto in stapt, heb je ook echt geen zomergevoel. Maar er is nog een reden waarom de zomer ons zwaar valt. Voor één op de zes medewerkers is het juist aanpoten, omdat collega’s met vakantie zijn. Ook zijn er bedrijven die het juist van de zomermaanden moeten hebben.

Dat blijkt uit onderzoek van de ING. Bijna een kwart (23%) zegt het juist wat rustiger aan te kunnen doen. Onder andere doordat de vraag door de vakantie voor een deel wegvalt. Wanneer de werknemers op vakantie gaan, wil ook nog wel eens tot problemen leiden. Bijna de helft van de mensen krijgt de vakantiedagen die zij willen. ”Maar ruim een kwart geeft aan niet het aantal dagen vrij te kunnen nemen dat men wil.”

Ook is er een groep werknemers die graag meer vakantiedagen willen hebben dan zij krijgen. Een op de vijf zou wel geld willen inleveren voor meer vrije tijd. De meerderheid is tevreden, een deel van de werknemers heeft zoveel dagen dat zij deze juist zouden willen verkopen.

Bron: nu.nl.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.