Zomer31.01.2012

International Hotel Award voor Cressa Ghitonia op Kreta


Schermafbeelding 2012-01-31 om 16.14.53.png
Schermafbeelding 2012-01-31 om 16.14.53.png

Eind 2009 schreven we er al eens over: de bijzondere appartementen Cressa Ghitonia. Gelegen in het bergdorpje Sfaka (Kreta, Griekenland), bestaande uit tien traditionele 18e en 19e eeuwse huizen die zijn omgetoverd tot 16 studio’s en appartementen. Ben je dus helemaal geen fan van hoge hotelgebouwen maar wil je toch naar het toeristische Kreta, dan is dit hotel ideaal!

Onlangs is het bijzondere appartementencomplex uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘New Small Hotels, Construction and Design – Europe’ van de jaarlijkse prestigieuze International Hotel Awards. Eliza was here biedt als enige Nederlandse reisorganisatie een verblijf in Cressa Ghitonia aan en speelt hiermee in op de zoektocht naar een authentieke en tegelijkertijd luxe vakantie-ervaring te midden van de lokale bevolking.  

Het Kretaanse Cressa Ghitonia Hotel & SPA is in bezit van de familie Folia. In het bergdorpje Sfaka hebben zij 19e eeuwse huisjes gerenoveerd tot een sfeervol complex met 15 appartementen en studio’s, te midden van een turkooizen zwembad en het familierestaurant. Cressa Ghitonia biedt liefhebbers van wellness een traditionele SPA met sauna, jacuzzi en hammam waar op afspraak massages worden gegeven. Eliza was here biedt van april tot en met oktober een 8-, 10-, 12- of 15-daags verblijf in Cressa Ghitonia inclusief vlucht en huurauto aan vanaf 455 euro p.p. op basis van een logiesverblijf met twee personen. Ter plekke zijn ontbijt en diner met lokale gerechten bij te boeken. 

International Hotel Awards 
De International Hotel Awards zijn de meest prestigieuze prijzen binnen de wereldwijde hotelindustrie en worden in samenwerking met Bloomberg Television jaarlijks uitgereikt. De jury bestaat uit 20 professionals met grote kennis van de hotelindustrie van onder meer Google en Royal Bank of Scotland. De International Hotel Awards maken deel uit van de International Property Awards die sinds 1995 worden uitgereikt.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.