Zomer22.07.2013

Smeren, smeren, smeren, de fabels en feiten over zonnen!


Lekker bakken tot je niet meer bruiner kan, stiekem voor vele wel het doel op vakantie. Nu moeten we toegeven dat de zon ook heerlijk is, maar zeker niet zonder gevaar. Ken de feiten en fabels en verruil dus je kokosolie voor de juiste factor en neem af en toe wat ‘zonnerust’.

Zonnige fabels

  1. In de schaduw kan je niet verbranden. In de schaduw ben je weliswaar beter beschermd dan in de volle zon, maar ook hier komt UV-straling. Dus ook in de schaduw kun je verbranden en is het belangrijk om jezelf goed in te smeren. Dit geldt ook voor bewolking. De UV-straling komt door het wolkendek heen, dus ook met bewolking goed smeren.
  2. Ik word niet bruin door een hoge beschermingsfactor. Het duurt wel iets langer voordat je brui wordt, maar doordat je langzamer en elager bruin wordt, blijft het kleurtje langer zitten. Mensen met een hele lichte huid moeten sowieso met een hogere factor smeren en worden minder bruin. Dit heeft te maken met de pigment aanmaak.
  3. Elke twee uur smeren is alleen nodig als ik echt ga zonnen. Ook als je niet uren gaat bakken is het verstandig om elke twee uur te smeren. De filter die je aanbrengt door het insmeren met zonnebrand verdwijnt meestal na een uur of twee. Smeer dus elke twee uur en wees niet te zuinig.

Feiten & Tips

  • Zorg dat je niet verbrandt, je vervelt sneller en het is tevens echt heel slecht voor je huid.
  • Smeer elke twee uur, je wordt mooier bruin en krijgt minder snel rimpels, WIN WIN;)
  • Doe een siësta, tussen 11:00 en 15:00 lekker de schaduw in.
  • Koop een leuk hoedje en hippe pet, tijdens warme dagen helpt dit je hoofd te beschermen.
  • Niet vervelend, maar bescherm je ogen met een zonnebril.
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.