Lifestyle22.05.2020

Deze zonnebrandcrème is volledig natuurlijk


Dat we allemaal onze oude gewoontes in de prullenbak moeten gooien om deze aardbol te redden is inmiddels wel duidelijk. Reizen moet duurzaam(er). Dat betekent minder vliegen, gebruik maken van de deeleconomie, recyclen van afval en niets anders achterlaten dan je eigen voetstappen. En ook de producten die we gebruiken om onszelf te verzorgen moeten een make-over doormaken. Maak kennis met Naïf, een merk dat hier volledig op aansluit.

De filosofie van Naïf: volledig natuurlijk

Naïf is een merk dat is opgericht door twee Nederlandse mannen die het beste voor hun baby’s wilden maar dat niet konden vinden. Dan maak je dat dus zelf. De gedachte achter het merk Naïf (waar ook de naam vandaan komt) is dat iedereen in principe naïef geboren wordt en dat willen zij zo houden. Die filosofie is vertaald in een lijn natuurlijke verzorgingsproducten, zoals shampoo, gezichtscrème en een compleet nieuwe lijn op gebied van zonbescherming.

Waar veel mensen niet bij stilstaan is dat verzorgingsproducten chemicaliën en microplastics bevatten, die via het doucheputje in de oceaan of elders in de natuur terecht komen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Om het leven in de oceanen te beschermen moeten we ons bewust worden van alle procenten die we gebruiken, óók van de mogelijke schadelijkheid van onze verzorgingsproducten. Want daar zit veel vaker rommel in dan je misschien denkt. Bekijk de potjes en tubes in jouw toilettas maar eens.

Bij Naïf doen ze dat dus anders. Hoewel er nog steeds allerlei ingrediënten op de achterkant van de verpakking staan die in eerste instantie geen bel doen laten rinkelen, zijn ze allemaal afkomstig uit plantaardige materialen zoals avocado’s, tomaten, macadamianoten, amandelen en lijnzaad. Volledig natuurlijk dus. En vegan. Goed voor de mens én het milieu. Precies zoals het hoort in 2020. In eerste instantie werd alleen een lijn voor baby’s geproduceerd maar al snel werden de producten van Naïf ook opgepikt door vrouwen en werd het assortiment groter. De zonbeschermingslijn is nu nieuw en die had op geen beter moment kunnen komen, met de zomer voor de deur.

Zonbescherming van Na\u00eff is gemaakt met natuurlijk ingredi\u00ebnten
Zonbescherming van Naïf is gemaakt met natuurlijk ingrediënten
Geen microplastic in de oceanen met deze zonnebrandcr\u00e8me
Geen microplastic in de oceanen met deze zonnebrandcrème

Natuurlijke zonbescherming

Zonnebrandcrème wordt vooral gebruikt door zonaanbidders op stranden over de hele wereld. Stel je eens al die mensen voor die zich insmeren met zonnebrandcrème en vervolgens de zee in gaan. Wanneer je kiest voor producten mét chemicaliën en microplastics (en dat zit echt in bijna álle bekende merken) dan belandt een groot deel daarvan in het zeewater. Jaarlijks hebben we het dan over 14.000 ton aan zonnebrandcrème met chemische UV-filters die koraal verbleekt en het leven in de oceanen verstoort. Wanneer je dit leest weet iedereen dat het anders moet. Zonnen en zwemmen kan gewoon, maar de manier waarop je je insmeert moet snel anders. Als in: nu.

En dus kun je maar beter kiezen voor natuurlijke zonbescherming zoals die van Naïf. De lijn van zonbescherming bestaat uit een gezichtscrème (factor 30), een lichaamscrème (factor 30) en een after sun voor na het zonnen. Voor kids zijn er ook producten met factor 50. Daar betaal je dan iets meer voor dan de bekende blauwe flessen met oranje dop, maar zo draag jij je steentje bij aan een beter milieu en schonere oceanen.

De complete lijn voor in de zon heb ik inmiddels getest en het ruikt en smeert prettig. Vooral de geur is heel erg prettig. Het smeert ook lekker uit, waardoor je niet met een wit gezicht rondloopt nadat je net een nieuw laagje hebt gesmeerd. En het feit dat je geen ’troep’ op je lijf smeert geeft gewoon een goed gevoel.

Meer weten over het complete assortiment? Kijk dan op de website van Naïf. De zonbeschermingsproducten kun je daar online kopen of bij Etos en Holland & Barett.

Leuk om te weten: Naïf is écht Nederlands. Alle producten worden ook in eigen land gemaakt en verpakt in gerecyclede materialen.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Duurzaam reizen

Duurzaamheid in de Alpen: zo pakt Laax in Zwitserland het aan

Als het gaat om duurzaamheid en toerisme, wordt er vaak met een wijzend vingertje naar de wintersport gezwaaid. Omdat daar de klimaatverandering extra goed zichtbaar is - vanwege de smeltende gletsjers, kortere seizoenen en een stijgende sneeuwgrens - is de algemene perceptie dat wintersport niet goed is voor de opwarming van de aarde.

Winter29.02.2024

Duurzaamheid in de Alpen: zo pakt Laax in Zwitserland het aan

Zo geniet je van een duurzame wintersportvakantie

Steeds meer wintersportgebieden streven naar een CO2-neutrale uitstoot. Of in ieder geval wordt er in de Alpen van alles gedaan om de uitstoot te beperken en zo goed mogelijk met de natuur om te gaan. Logisch ook, want juist deze skigebieden ervaren hoe belangrijk het is dat we de klimaatverandering zoveel mogelijk tegen gaan. De wintersportseizoenen worden korter en de grens voor sneeuwzekerheid komt steeds hoger te liggen. Het is de wintersportgebieden dan ook aan alles gelegen om alle energie die gebruikt wordt, zo veel mogelijk groen te produceren.

Winter04.02.2024

Zo geniet je van een duurzame wintersportvakantie

tips wat jij kunt doen
De voordelen van reizen met de nachttrein

Reizen met de trein heeft zoveel voordelen ten opzichte van de auto of het vliegtuig. Niet alleen duurzaamheid is een gunstig aspect aan deze manier van reizen, er zijn nog veel meer voordelen. Maar hoe zit het met de na...

Algemeen25.11.2023

De voordelen van reizen met de nachttrein

ga ook op slaapavontuur
Duurzaam doen onderweg? Dit zijn apps voor verantwoord reizen!

Duurzaamheid en je bewust zijn van je CO2-uitstoot, is belangrijker dan ooit. Vroeger hoorde je deze termen nog wel eens zijdelings voorbijkomen maar vandaag de dag is dat wel even anders. Het is een hoofdonderwerp gewor...

Algemeen24.11.2023

Duurzaam doen onderweg? Dit zijn apps voor verantwoord reizen!

Een droomreis: zo steek je duurzaam de oceaan over

Natuurlijk kun je vliegen of een cruise maken om de oceaan over te steken. Een duurzamere optie is een reis per zeilschip. En als je die zelf niet hebt, dan kun je nu een reis boeken met de 'Fair Ferry': een veerdienst d...

Ontspanning02.02.2022

Een droomreis: zo steek je duurzaam de oceaan over

10 tips om duurzaam te reizen

Duurzaam reizen is een enigszins dubbel begrip. Reizen is namelijk per definitie niet bepaald duurzaam, maar met de juiste tips is het wél mogelijk om dit op een zo duurzaam mogelijke wijze te doen. Maak bewuste keuzes,...

Algemeen06.12.2021

10 tips om duurzaam te reizen

Met deze mooie én duurzame koffer wil je nú op reis

Het allerleukste aan reizen is het maken van nieuwe herinneringen. Het zijn ervaringen die je de rest van je leven niet meer vergeet. En gelukkig kunnen we er komende zomer weer op uit om nieuwe reisherinneringen te make...

Gadgets03.07.2021

Met deze mooie én duurzame koffer wil je nú op reis

KLM heeft een primeur: vliegen op synthetische brandstof

Nu de luchtvaartsector grotendeels stil is komen te liggen, is er onverwachts positief nieuws uit diezelfde hoek. Het is KLM gelukt om een passagiersvliegtuig te laten vliegen op synthetische brandstof. En dat kun je ger...

Vliegen08.02.2021

KLM heeft een primeur: vliegen op synthetische brandstof