Zomer16.04.2014

5 vakantiebestemmingen met het meest foute imago


De eerste vraag die wordt gesteld als je op vakantie gaat is altijd “oh leuk, waar ga je naartoe?”. Als je antwoord met een van de onderstaande bestemmingen, dan weet je zeker dat degene die het aan je vroeg geen hoge pet van je op heeft. Want deze bestemmingen hebben allemaal zo’n slecht imago dat je beter kunt zeggen dat je ergens anders naartoe op vakantie gaat. Een top 5 vakantiebestemmingen met het meest foute imago.

Chersonissos, Griekenland

Het komt natuurlijk allemaal door Jokertje, Barbie en Sterretje dat je tegen niemand meer durft te vertellen dat je naar Chersonissos op vakantie gaat. Al was Chersonissos ook voor Oh Oh Cherso al niet de meest idyllische vakantiebestemming. En dat komt vooral door de jongeren uit Nederland en Engeland die hier alleen maar komen om helemaal wasted te gaan. Toch is het Griekse eiland Kreta niet verkeerd voor een fijne vakantie, maar dan moet je in het hoogseizoen gewoon ver weg blijven van The Strip op Chersonissos.

De Strip, place not to be op Chersonissos
De Strip, place not to be op Chersonissos

Lloret de Mar, Spanje

Al jarenlang vertrekken iedere zomer bussen vol jongeren richting de Spaanse Costa Brava. Om helemaal los te gaan in Lloret de Mar. Eigenlijk is Lloret in al die jaren niet meer of minder populair geworden, en dat is best bijzonder. Waar Chersonissos ten tijde van Oh Oh Cherso een hit was, is Lloret al jaren steady. En als je er een keer buiten het hoogseizoen om bent geweest, dan weet je ook wel waarom. Het is best een aardig dorpje, als je tussen alle shoarma-zaken en friettenten door kunt kijken. En het weer aan de Spaanse kust is ook heel prettig: natuurlijk heel warm in het hoogseizoen, maar niet zo bloedheet als in de zomer in Griekenland. Het strand van Lloret de Mar is niet heel breed en diep, waardoor je er in de zomer bijna bovenop elkaar ligt, maar de bezoekers van Lloret komen toch alleen maar voor het nachtleven. Colossos, Moef-Gaga en St.Trop blijven populair. Wie is er niet groot geworden!

Benidorm, Spanje

Waar Chersonissos en Lloret de Mar te maken hebben met een slecht imago vanwege de jongeren, heeft Benidorm juist te kampen met het tegenovergestelde. Benidorm staat bekend als bejaardenbestemming, dus ook daar wil je niet gezien worden. Laat staan dat je je vrienden durft te vertellen dat je hier op vakantie gaat. Ook deze vakantiebestemming heeft het slechte imago bij het grote publiek te danken aan een televisieprogramma: sinds Benidorm Basterds, waar bejaarden andere mensen voor de gek houden, zijn Benidorm en bejaard voor altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Sunny Beach, Bulgarije

Naar het Bulgaarse Zonnestrand oftewel Sunny Beach ga je maar met één reden: heel goedkoop heel veel drinken. Het bier is in Bulgarije voor ons namelijk heel goedkoop. Veel ouders dachten altijd dat het beter was dat hun kinderen in Bulgarije op vakantie gingen (dat klinkt best aardig toch?), dan dat ze met vrienden naar Spanje gingen. Inmiddels weten ze wel beter, want niemand is echt opgeknapt van een weekje Sunny Beach. Dit is ook zo’n typische bestemming voor mannen, hier gaan groepen vrienden eerder op vakantie dan groepen vriendinnen. 

Salou, Spanje

Het lijkt wel alsof al het foute in Spanje gebeurt, want ook Salou mag in een top 5 met vakantiebestemmingen met het meest foute imago niet ontbreken. Salou is redelijk vergelijkbaar met Lloret de Mar. Hetzelfde publiek, dezelfde feestjes, hetzelfde imago. Het is er lekker weer, overdag wordt er wat gezwommen en wat aan de bruine teint gewerkt, en ’s avonds is het feesten, dansen en zuipen in de Snoepy´s en Pacha. Al leek Salou jaren geleden wel ietsje beter (lees: braver) bekend te staan dan partybro Lloret. Of waren dat de ouders van de partyende jongeren die dat wilden geloven? 

Welke plaats heeft volgens jou ook een fout imago, waar je liever niet gezien wilt worden?

`Gezellige` drukte op Sunny Beach in Bulgarije
`Gezellige` drukte op Sunny Beach in Bulgarije
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.