Zomer17.04.2016

5 zonnige steden waar je wilt wonen


Hier wil je wonen, want hier schijnt de zon altijd

Het is bijzonder wat de zon met je kan doen. Met de eerste zonnestralen van deze lente alweer achter de rug zie je mensen opknappen. Zon doet een mens zoveel goed, je voelt je vrolijker, gaat er van een paar uurtjes zon beter uitzien en het ontspant. Dat zou je eigenlijk iedere dag moeten willen. En dat kan, je hoeft natuurlijk niet hier in Nederland te blijven wonen, waar de zon zich niet met een vast ritme laat zien, je kunt ook verhuizen naar zonnigere plekken op deze aardbol.

Als je kijkt naar landen waar de zon altijd schijnt, dan kom je al snel uit op plekken waar je helemaal niet wilt wonen. Woestijnen in het noorden van Afrika of het Midden-Oosten bijvoorbeeld. Wij hebben gekeken naar plekken waar volgens de World Meteorological Organization de zon zo vaak mogelijk schijnt, en je ook echt een aangenaam leven kunt hebben. In deze 5 steden schijnt de zon (bijna) altijd en daar wil je wonen!

1. Málaga – Spanje

De Spaanse stad Málaga is één van de meest zonnige steden van Europa. In Andalusië is het het hele jaar lekker weer en schijnt de zon volop. De stad Málaga heeft dan ook nog eens als voordeel dat het aan het strand ligt en je dus de zee binnen handbereik hebt. Gelukkig wordt het er niet té warm, zoals in grote steden in het binnenland van Spanje. Door de gunstige ligging heb je er ook in de zomer een koel briesje, precies wat je dan nodig hebt. Om te wonen is het een fijne stad. Málaga is groot (de op vijf na grootste stad van Spanje), met een prachtig oud en bruisend centrum. Houd je van het Spaanse leven dan is Málaga de leukste stad om te gaan wonen.

Wonen in de zon: M\u00e1lagaFoto: irinasen - Fotolia
Wonen in de zon: MálagaFoto: irinasen - Fotolia

2. San Diego – Verenigde Staten

De Amerikaanse staat California is de staat met het lekkerste weer. De lucht is er bijna altijd blauw en de zon schijnt iedere dag. Gelukkig wordt het er ook weer niet bloedheet, dat je je niet buiten in de zon kunt begeven. Maar niet iedere stad in California leent zich echter om er te gaan wonen. Los Angeles bijvoorbeeld, is geen mooie stad om te zien en ook geen prettige stad om te wonen. LA mist een stadskern en mist gezelligheid. San Francisco daarentegen is een topstad en daar schijnt de zon ook wel, maar wordt het niet echt warm. San Francisco blijft vaak zo rond de 17-20 graden hangen en het mag eerlijk gezegd wel wat warmer. De stad die wél de warmte heeft én die gezellig is, is San Diego. Wat een heerlijke stad is dat. Prachtig om te zien, onwijs veel te doen en er zijn prachtige stranden (bonuspunten). In San Diego wil je wonen.

Wonen in de zon: San DiegoFoto: peterzayda - Fotolia
Wonen in de zon: San DiegoFoto: peterzayda - Fotolia

3. Rio de Janeiro – Brazilië

Brazilianen zijn vrolijke, vriendelijke mensen en dat heeft een reden. Ze krijgen iedere dag een flinke dosis Vitamine D omdat de zon in het grootste deel van Brazilië flink schijnt. Tijdens de Braziliaanse winter moet je rekening houden met het feit dat het afkoelt tot zo’n 15 graden. Brrr…. En als je dan toch een Braziliaanse stad moet kiezen om te wonen, doe dan maar Rio de Janeiro. Want dan kun je een vrijdagmiddagborrel houden op de Copacabana, in het weekend de Suikerbroodberg beklimmen en om de lente te vieren meelopen met de Carnavalsparade.

Wonen in de zon: Rio de Janeiro
Wonen in de zon: Rio de Janeiro

4. Ibiza Stad – Ibiza

De kleinste stad uit dit rijtje, maar wel de allerleukste. Ibiza Stad is de hoofdstad van het eiland Ibiza en daar heb je het hele jaar door volop zon. In de wintermaanden koelt het natuurlijk wel een beetje af, maar de zon blijft het hele jaar lekker doorschijnen. De sfeer in deze stad is heel erg goed, echt dat typische Ibiza-sfeertje: relaxt, gezellig en niets-moet-alles-mag. Het is een kleine stad, een auto heb je hier echt niet nodig en dat maakt Ibiza Stad nóg leuker.

Wonen in de zon: Ibiza Stad
Wonen in de zon: Ibiza Stad

5. Kaapstad – Zuid-Afrika

De laatste droomstad waar je wilt wonen omdat de zon er altijd schijnt is Kaapstad. Is het bij ons zomer, dan is het hier winter maar winter in Kaapstad betekent dat er nog steeds zon is en het niet kouder wordt dan 15 graden. Maar je hoeft er niet alleen naartoe voor het weer. De natuur, de kust, de wijnen, het goede leven: het is er allemaal in Kaapstad.

Wonen in de zon: KaapstadFoto: xnn - Fotolia
Wonen in de zon: KaapstadFoto: xnn - Fotolia
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.