Zomer20.07.2015

7 zomertips voor jou en je smartphone


Je hebt je voorraad zonnebrandcrème gecheckt, een nieuwe zonnebril gekocht en ook de plannen voor de volgende barbecue liggen al klaar. Alles wijst erop dat jij goed voorbereid bent op de zomer van 2015. Maar hoe zit dat met je smartphone? Met onderstaande tips weet je zeker dat je zomer niet meer stuk kan.

1. Gevaar op het terras

Je hebt ongetwijfeld al meerdere keren op een terras gezeten de afgelopen maanden. Als dit nog niet gebeurd is deze zomer, zal het niet lang meer duren. En dan kun je maar beter voorbereid zijn op ongenode gasten. Ligt je smartphone te pronken op je tafeltje waaraan je een drankje aan het drinken bent? Kijk dan uit dat hij niet met een slimme truc wordt meegenomen door oplichters. Een bekende truc is die met een foldertje, dat tijdens een gesprek behendig over je telefoon wordt gelegd. Op het moment dat jij een berichtje wilt sturen, blijkt de onbekende er vandoor te zijn met zowel het foldertje als jouw peperdure smartphone. Hij is natuurlijk nergens meer te bekennen en dat betekent dat de dag die zo mooi begon plotseling een nachtmerrie is geworden. Hoe prachtig je smartphone ook is, je kunt hem beter in je tas laten zitten.

Ook als je een festivalganger bent, doe je er verstandig aan je telefoon in de gaten te houden. De feestelijke drukte is voor zakenrollers ideaal om ongemerkt het toestel uit je rugtas of kontzak mee te nemen. Narigheid voorkomen? Bewaar hem dan op een plek waar je hem kunt voelen. Handig bovendien, want de trilfunctie is de enige manier waarop je zult merken dat je gebeld wordt als je vooraan bij het podium staat.

2. Extra energie

Om echt van de zon te kunnen genieten, kiezen we er met zijn allen voor om de komende maanden zo veel mogelijk buiten door te brengen. Zonnend op het strand of picknickend in het park heb je alleen geen stopcontact in de buurt. En laten dat nou net de momenten zijn waarop de accu van je smartphone het begeeft. Met een powerbank op zak is er niets aan de hand. Dit apparaatje past in elke tas of broekzak, maar voorziet je telefoon in no-time weer van een volle batterij. De ideale metgezel op een lange zomerse dag of een vakantie naar een ver land dus.

3. Houd het gezellig

De mogelijkheden van onze smartphones zijn bijna eindeloos en we gebruiken het toestel dan ook van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Toch zijn er van die momenten waarop je hem beter niet tevoorschijn kunt halen. Op een terrasje met je beste vrienden of vriendinnen? Een afspraakje met je kersverse vakantieliefde? Laat het toestel in je broekzak, want wie continu op zijn touchscreen tuurt, kan een sociaal imago wel op zijn buik schrijven.

4. Zomerse accessoires

De zomer vraagt net wat meer van je telefoon dan de rest van het jaar. Kwalitatieve foto’s maken op vakantie? Geef de lens van je smartphone een upgrade met een opzetlens. Wedden dat je thuiskomt met onvergetelijke vakantiekiekjes? Beetje jammer alleen als je ze in de felle zon niet kunt zien. Gelukkig is dat snel opgelost met een antischittering screenprotector. Lichtweerkaatsing wordt net zo goed tegengegaan als krassen, dus hij kan in de winter gewoon op je scherm blijven zitten.

5. Schade voorkomen

Als er één seizoen is waarin je smartphone gevaar loopt, is het de zomer wel. Venijnige zandkorrels, omvallende drankjes en hoge temperaturen kunnen ervoor zorgen dat het toestel de herfst niet haalt. Een LG Leon hoesje voor je nieuwste aanwinst kan dus geen kwaad de komende maanden. Het voorkomt waterschade, oververhitting en lelijke krassen in je scherm. En als je dan toch een hoesje aanschaft, ga je natuurlijk meteen voor een exemplaar dat je telefoon voorziet van een vrolijke, zomerse outfit.

6. Een domme duik

Wat is er op de heetste dag van het jaar verfrissender dan een diepe duik in het water? Niets natuurlijk! Je zomer kan alleen snel verpest raken als je vergeet je smartphone uit je broekzak te halen voordat je een bommetje maakt. Iedereen maakt wel eens domme fouten, dus je kunt maar beter voorbereid zijn en weten hoe je telefoon het kan overleven. Allereerst natuurlijk zo snel mogelijk het water uit met dat ding. Haal de simkaart en de batterij eruit en leg het toestel vervolgens te drogen in een bak ongekookte rijst. De korrels zuigen het vocht op en met een beetje geluk kan je er de volgende dag gewoon weer mee bellen.

7. Met je smartphone voor de buis

Of je nu een dag met vrienden of vriendinnen op het strand hebt gelegen of samen op vakantie bent, er is niets beters dan de dag met zijn allen voor de buis af te sluiten. Je moet alleen wel heel veel geluk hebben dat jullie favoriete serie op tv is. Als één van jullie een abonnement op Netflix heeft, kunnen jullie daar met een Chromecast of Apple TV met zijn allen van genieten. Even de bijbehorende app downloaden en installeren op je smartphone en de perfecte filmavond kan beginnen. Ook als je in een ver land bent en er is niets in je eigen taal op tv, biedt deze oplossing uitkomst. Het enige dat je nodig hebt is een wifi verbinding en een televisie met een USB poort. En een grote bak popcorn natuurlijk.

Dit is een gesponsord artikel. Foto credits: Fotolia.com.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.