Zomer09.08.2015

De 4 lekkerste zomerhits van 2015


Als ik Mambo No. 5 hoor, dan ben ik weer helemaal terug op een Franse camping aan de Atlantische Oceaan, een klein stukje boven Biarritz. Het was de zomer van 1999 en ik was met mijn ouders en broers op vakantie in Zuid-Frankrijk toen Lou Bega hiermee een zomerhit scoorde. Voor altijd blijven Mambo No.5 en die fijne zomervakantie met elkaar verbonden, en het is bijzonder hoe een liedje dat met je kan doen. Een paar jaar geleden deed Stromae dat ook met Alors on Dance tijdens mijn vakantie in Miami.

Ieder jaar weer zijn er een paar van die fijne zomerse liedjes, die je de hele dag op repeat wil zetten. We hebben op de redactie vergaderd over de grootste zomerhits van 2015, maar muziek is nu eenmaal persoonlijk. En dus vind je dit lijstje leuk of juist helemaal niet. Het zijn in ieder geval onze favorieten, met dank aan Tedje en Freek!

1. La Gozadera – Gente De Zona

Op dit moment echt onze absolute favoriet: La Gozadera van Gente De Zona met Marc Anthony. Een heerlijk zomers nummer dat maar één keer hoeft te luisteren om een ticket naar Midden-Amerika te willen boeken!

2. El Perdón – Nicky Jam & Enrique Iglesias

Sinds het album Escape (2001) heeft Enrique Iglesias toch een speciaal plekje in mijn hart. Maar dan alleen in de zomer hoor… Deze zomer is Enrique er weer, nu samen met Nicky Jam. Het liedje is er al een tijdje, maar met een koud glas rosé is ‘ie nog steeds heel lekker!

3. Divine Sorrow – Wyclef Jean Ft. Avicii

Met je voeten in het zand, een drankje erbij en een ondergaande zon, dan is er nog één ding dat je nodig hebt en dat is Divine Sorrow van Wyclef Jean Ft. Avicii. Het liedje is al wat ouder, maar ik kende het niet en dus vind ik dat ‘ie hier prima mag staan!

Nog tips? Let us know!

4. Listen to the man – George Ezra

Niet echt in de categorie zomers zoals de nummers 1, 2 en 3, maar deze staat op repeat. En nu de zon al de hele week schijnt wordt Listen to the man van George Ezra alleen maar fijner om naar te luisteren!

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.