Zomer06.01.2023

De ultieme roadtrip langs de mooiste plekken op Bonaire


Bonaire lijkt klein, maar stiekem leg je toch heel wat afstanden af op het eiland. Een auto is daarom handig, al dan niet noodzakelijk. Praktisch gezien kun je het eiland in twee delen; een noordelijk en een zuiderlijk deel. Het maken van een roadtrip op Bonaire is heel gemakkelijk en overzichtelijk, want er is praktisch één (hoofd)weg die je volgt.

Tip: het is slim om een auto op Bonaire te huren via Sunny Cars, dan huur je all-inclusive en ben je altijd 100 procent verzekerd.

Roadtrip Bonaire: het mooiste van noord én zuid

Wij nemen je mee op de ultieme roadtrip door Bonaire langs de mooiste plekken van het eiland. We beginnen onze route in het noordelijke deel van Bonaire. Omdat een deel van de route éénrichtingsverkeer is, kun je deze roadtrip niet andersom rijden. Je kunt overigens maar tot ongeveer het Goto Zout- en Flamingomeer rijden. De hele noordelijke punt is onderdeel van het Washington Slagbaai National Park en daar heb je een toegangsticket voor nodig. Let’s go!

De route die wij hebben gereden kun je in Google Maps bekijken. Het is een route van ‘slechts’ 78 kilometer, zo groot is Bonaire niet. Maar omdat je flink wat leuke stops wil maken, is het een aanrader om de route in tweeën te delen: trek voor noord en zuid allebei aparte een volle dag uit, dan heb je voldoende tijd om onderweg vooral te genieten!

Op zoek naar leuke hotspots onderweg? De 21 leukste restaurants en strandtenten heb ik hier voor je verzameld!

De ultieme roadtrip om de mooiste plekken op Bonaire te ontdekken
De ultieme roadtrip om de mooiste plekken op Bonaire te ontdekken

De mooiste plekken in het noorden van Bonaire

Het beste startpunt om het oorden van Bonaire te ontdekken is het centrum van Kralendijk.

Wanneer je het centrum verlaat en via de Kaya Korona naar het noorden rijdt, rij je langs verschillende woonwijken. Leuk om doorheen te rijden en wat meer te zien van de echte locals op het eiland. Wist je dat de straatnamen op het eiland altijd gebundeld zijn? Je hebt bijvoorbeeld een wijk waar de straatnamen allemaal meisjesnamen zijn. Of een wijk waar je alleen maar Nederlandse steden zult terugvinden. Allemaal geschreven vanuit het Papiaments, waarbij Kaya verwijst naar het Spaanse Calle (straat). Zo heb je Kaya Linda, Kaya Agnes of Kaya Eindhoven en Kaya Katwijk. Op die manier weet je dus altijd direct waar iemand ongeveer woont.

Chogogo beach resort en de Harbour Village

Neem de Kaya Amsterdam weer richting de kust. Je komt uit bij het Chogogo beach resort en de Harbour Village. Twee enorme resorts die een totaal andere uitstraling hebben. Bij Harbour Village kun je lekker een middag relaxen aan het strand. Chogogo heeft weer een gezellige beachbar en een tubebaan; de Lazy River. Verwacht daar overigens niet te veel van, want er is weinig stroming. Wel een leuke manier om even een frisse duik te halen.

Het grote Chogogo Resort heeft een gezellige beach bar
Het grote Chogogo Resort heeft een gezellige beach bar
<i>Van bovenaf zie je pas echt hoe mooi en helder de kleuren van het zeewater zijn</i>
Van bovenaf zie je pas echt hoe mooi en helder de kleuren van het zeewater zijn

Een klein stukje voorbij de resorts naar het zuiden, is ook een kleine haven te vinden. Hier gaat dagelijks de veerboot richting Klein Bonaire.

Vertrek echter richting het noorden en volg de weg langs de zee, zodat je uitkomt op de Bulevar Gob. N. Debrot. Langs deze route liggen veel duikspots. Andrea dive 1 en 2 zijn volgens velen aanraders.

Neem de Queens Highway

Aan het einde van deze weg, ga je richting Queens Highway. Een smalle weg langs kust waar je goed kan zien hoe het eiland evolueert. In de tientallenjaren verdwijnen er stukken grond in de zee, maar tegelijkertijd wordt het eiland ook omhooggeduwd, waardoor er soms juist stukken bij komen. Langs deze route is dat goed te zien.

1000 steps Bonaire

Misschien wel de meest bekende snorkel- en duikspot is ‘1000 steps’. Je gaat hier via een redelijk steil trappetje naar het strand toe en ondanks dat het zeer zeker geen 1000 tredes zijn, geeft dat duikers wel het gevoel. Het is dan ook best even pittig met de warme zon, wetsuit aan en zware duikspullen op de rug.

Nog geen 100 meter na ‘1000 steps’ heb je een mooi uitzichtpunt waar je goed in het helderblauwe water kan kijken. Ideaal punt om vissen en schildpadden te spotten.

▸ Let op: na dit punt wordt de Queens Highway éénrichtingsverkeer. Je kunt dan niet meer terug, waardoor je het rondje via Rincon helemaal af moet maken. Dat zorgt ervoor dat je zeker 45 minuten langer onderweg bent.

Aan het einde van Queens Highway is het oude, verlaten landhuis Karpata te vinden. Je mag hier vrij rondkijken.

<i>Geen duikspot, maar wel een heel mooi uitzicht. Hier is de kans op schildpadden ook groot!</i>
Geen duikspot, maar wel een heel mooi uitzicht. Hier is de kans op schildpadden ook groot!
<i>Het verlaten landhuis Karpata is vooral fotogeniek en leuk om even gezien te hebben</i>
Het verlaten landhuis Karpata is vooral fotogeniek en leuk om even gezien te hebben

Flamingo’s spotten

Vervolg de weg langs de kust en ga bij de ‘Traditional Stone Wall’ naar rechts richting het Gotomeer. Op het uitzichtpunt bij het Goto zout- en flamingomeer kijk je grotendeels over het Washington Slagbaai natuurpark heen. Het Gotomeer is het begin van dit park en ook hier voelen veel flamingo’s zich thuis. Wellicht kun je zie hier zelfs van zeer dichtbij spotten. Let wel altijd op dat je niet te dichtbij mag komen. Er is duidelijk aangegeven tot waar je mag komen en voor het behoud van de natuur is het belangrijk dat iedereen zich hieraan houdt.

Lunchtip: Posada Para Mira

Honger gekregen? Stop dan bij Posada Para Mira. Een populaire lunchplek voor zowel locals en toeristen. Logisch, want ook hier is weer een mooi uitzicht te vinden.

In het noorden van Bonaire vind je de tweede stad van het eiland; Rincon. Dit was de oorspronkelijke hoofdstad van Bonaire en wordt gezien als het culturele en historische centrum. Het is de oudste stad van Caribisch Nederland. Rincon ligt een beetje verborgen tussen de bergen van Bonaire. Veel (oorspronkelijke) locals wonen rond Rincon. De gele kerk in het midden van het dorpje (tegenover de cactus distilleerderij) is zeker de moeite waard om van dichterbij te bekijken.

Vanaf Rincon is het ongeveer 30 minuten rijden naar Kralendijk, uiteraard afhankelijk van de verkeersdrukte.
Op de weg tussen Rincon en Kralendijk is het voormalig vliegveld te vinden. Het is niet meer dan een leeg stuk grond, maar er is wel een klein ‘monument’ te vinden. Er ligt nog restant op de grond van het kleine huisje dat ooit de terminal was en er staat een oude verkeerstoren. Deze verkeerstoren is echter niet van dit vliegveld, maar de eerdere verkeerstoren van het Flamingo vliegveld. Het oude vliegveld lag centraal tussen Rincon en Kralendijk in, maar door de bergen was dit geen ideale plek om te landen. Daarom is het huidige Flamingo vliegveld op een andere plek gebouwd.
Cruz Seru Largu is een hoger gelegen uitzichtpunt over Bonaire.

<i>Het Goto Zout- en Flamingomeer is de grens van het Washington Slagbaai Natuurpark</i>
Het Goto Zout- en Flamingomeer is de grens van het Washington Slagbaai Natuurpark
<i>Flamingo\u2019s zijn redelijk schuwe dieren</i>
Flamingo’s zijn redelijk schuwe dieren
<i>Uitzicht over Rincon</i>
Uitzicht over Rincon

De mooiste plekken in het zuiden van Bonaire

Vanuit Kralendijk kun je ook afzakken naar het zuiden van het eiland. Er is maar één hoofdweg, dus verkeerd rijden gebeurt niet snel. Je kunt deze route twee kanten op rijden.

We nemen de zuid route met de klok mee en gaan via de Kaya Nikiboko Zuid, richting de Kaminda Sorobon. Vlak nadat je het bewoonde deel van Kralendijk verlaat, kom je de Flamingo Adventure Golf tegen. Wellicht komt je deze bekend voor, want dit is de minigolf baan van de ‘Scheetjes’ van het tv-programma Ik Vertrek. Het is sowieso leuk om even op te letten vanuit de auto, want deze minigolf baan valt best wel even op.

Tip: Sla bij het kruispunt de kleinere weg in en daarna linksaf, om naar Maiky Snack te gaan. Een leuke plek om te lunchen, met volgens hen het beste local food.

Kajakken op Lac Bay

Je kunt weer teruggaan naar de Kaminda Sorobon (een soort hoofdweg), maar het is ook leuk om juist de kleinere paden te nemen. Zo kom je meer natuur en dieren zoals leguanen tegen. Je kijkt vanaf hier al deels over Lac Bay heen. Aan de noordelijke kant van Lac Bay is de mangrove van Bonaire te vinden. Je kunt hier onder andere kayakken.

Heb je toch nog wat honger of wil je een lekkere cocktail drinken, stop dan even bij Foodies. Je kunt hier overdag terecht, maar ook voor een gezellige avond. Waar bij Maiky Snack vooral de locals komen, tref je hier met name Nederlanders aan.

Een zonnige dag bij Jibe City

Rij door naar Sorobon en/of Jibe City. Deze twee strandtenten hebben uitzicht over Lac Bay en dat is, zelfs op een regenachtige dag, nog steeds heel mooi om te zien. Lac Bay is normaal gesproken dé plek om te windsurfen. Omdat het water hier laag staat en hier veel zeegras groeit, is de kans dat je hier schildpadden ziet zwemmen ook groot. Ga ook vooral op een mooie dag naar de Jibe City, want dan kun je er lekker zonnen met hele chille vibe. Op zondag is er ook vaak een DJ bij deze strandtent.

Al snel na Lac Bay verandert het landschap. Langs de kust zie je veel laagstaand water. In dit water bevinden zich veel kleine garnaaltjes en dat is precies wat de Flamingo’s lekker vinden. In het zuiden van Bonaire zijn veel van onze oranje/roze vrienden te vinden. De hoeveelheid kleur van een flamingo zegt iets over de leeftijd en hoe goed er gegeten is. De nog bijna witte flamingo’s zijn dus bijna altijd jong. Om de flamingo’s te beschermen, mag er niet gevlogen worden over het zuidelijke deel van Bonaire. De aanvliegroute naar het vliegveld is aangepast en drones zijn er absoluut verboden.

Op het zuidelijkste puntje vind je de Willemstoren, de vuurtoren van Bonaire.

Slavenhuisjes op Bonaire

Iets verder doorrijden en je komt langs de indrukwekkende slavenhuisjes van de oranje pan. De kleine huisjes zijn niet hoger dan 2 meter en waren de slaapplekken van de slaven die op de zoutpannen werkten. Hier stonden zij met hun blote voeten in de bijtende zoutbassins en door de felle zon op het witte zout, werden veel slaven blind tijdens het werk. In ieder huisje sliepen zo’n 2 tot 6 slaven, die oorspronkelijk in Rincon woonde. Het tweede stadje van Bonaire, op 6 tot 7 uur wandelen vanaf de huisjes. Enkel op zondag mochten zij de wandeling naar huis maken.

Ook verderop zijn slavenhuisjes van de witte pan te vinden. Soortgelijke huisjes, maar dan van wit klipsteen gemaakt. Bij de witte pan is ook één groter huis te vinden. Dat was het huis van de Bomba, de opzichter. In 1863 is de slavernij afgeschaft, maar de huisjes zijn als een monument bewaard.

Tegenover de huisjes zijn de zoutpannen te vinden. Deze vlaktes zijn, zeker op een zonnige dag bijzonder om te zien. Het water in de zoutpannen kleurt roze, vanwege de algen die zich in het water bevinden. Het verschil tussen het water in de zoutpannen en het helderblauwe water van de zee is bizar mooi. Vroeger was het strand hier ook roze, vandaar dat je hier ook de duikspot ‘Pink beach’ kan vinden. Helaas heeft o.a. de storm in 1999 ervoor gezorgd dat het roze strand is verdwenen.

<i>De witte zoutbergen steken helemaal mooi af bij het roze water</i>
De witte zoutbergen steken helemaal mooi af bij het roze water

Naast de zoutpannen heb je natuurlijk de zoutbergen. Kristal witte bergen van zout. Het gewonnen zout wordt over de weg, via de pier, naar de boten vervoerd voor export. De pier is overigens ook één van de beste duikplekken volgens locals en toeristen. Hier worden ook vaak schildpadden gespot.

Maar er zijn in dit stuk nog veel meer populaire duikplekken. Zo ook ‘Hilma Hooker’. Hier ligt een gezonken schip voor de kust en daar heeft natuurlijk inmiddels veel onderzeeleven een nieuw thuis gevonden.

De volgende stop is alweer richting Kralendijk. Er komen steeds meer hotels en gebouwen langs de kust. Zeer opvallend is het onafgebouwde hotel, naast de populaire strandclub Ocean Oasis. Pablo Escobar heeft dit hotel willen bouwen, maar het is nooit afgemaakt. Het spookhotel staat al jaren leeg en is nu één van de plekken waar je street-art kunt bekijken, onderdeel van de greenbikes tour. Bijna iedere dag is er wel een artiest bezig om de lege gangen van meer kleur te voorzien.

<i>Te Amo beach is een heerlijk zandstrand, perfect voor een dagje zonnen</i>
Te Amo beach is een heerlijk zandstrand, perfect voor een dagje zonnen
<i>Het hotel van Pablo Escabor dat nooit afgebouwd is, is nu het spookhotel van Bonaire</i>
Het hotel van Pablo Escabor dat nooit afgebouwd is, is nu het spookhotel van Bonaire
<i>Een lekker sapje of ijskoffie tussendoor? Bij Boertiek smaken ze zeker!</i>
Een lekker sapje of ijskoffie tussendoor? Bij Boertiek smaken ze zeker!
<i>Deze rode dubbeldekker valt enorm op, herken je hem van Het perfecte plaatje?</i>
Deze rode dubbeldekker valt enorm op, herken je hem van Het perfecte plaatje?

Op reis naar Bonaire

Heb jij zin in een vakantie naar Bonaire? Dan komen deze reistips goed van pas.

Je reis plannen

  • Het is 12 uur vliegen naar Bonaire (vanaf Amsterdam).
  • Goedkope vliegtickets naar Bonaire vind je onder andere via TUI Fly.
  • Of boek rechtstreeks je vliegtickets bij KLM.
  • Zoek je nog hoteltips? Een super fijn hotel is Sonrisa Boutique Hotel in Kralendijk. En ook Grand Windsock Bonaire is ons heel goed bevallen!
  • Je kunt ook een complete zonvakantie naar Bonaire boeken (vlucht + hotel) via TUI of Vakantiediscounter.
  • Met een huurauto ben je super flexibel en kun je op Bonaire veel zien in korte tijd. Betrouwbare huurauto's (all-inclusive en 100 procent verzekerd) boek je via Sunny Cars.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Carlissa Remmerswaal

Carlissa vindt het heerlijk om de wereld over te reizen en schrijft daar ook graag over. Een verre reis of stedentrips; je mag haar er altijd voor wakker maken. Ze woont in Den Haag en beschouwt New York als haar tweede thuis!

Verder lezen over Bonaire

Praktische checklist voor een vakantie naar Bonaire: 10 handige tips

Ik ga op vakantie en neem mee… Op Bonaire is het altijd warm, dus thermo ondergoed hoeft niet in de koffer. Maar wat zijn dan wel de belangrijke items die absoluut niet op je paklijst mogen ontbreken? En welke to-do’...

Zomer14.01.2023

Praktische checklist voor een vakantie naar Bonaire: 10 handige tips

De 8 leukste tips voor toffe activiteiten op Bonaire

Over Bonaire wordt altijd gezegd dat het een klein eiland is. Dat klopt, deels. Het is inderdaad geen Curaçao. Maar je zult snel zien dat het eiland toch groter is dan je in eerste instantie wellicht dacht. De meeste me...

Zomer12.01.2023

De 8 leukste tips voor toffe activiteiten op Bonaire

Dit zijn de 21 leukste hotspots van Bonaire

Op Bonaire zijn veel leuke restaurants of fijne strandtentjes te vinden. Loop of rij rond op het eiland en je komt vanzelf leuke plekken tegen. Wil je liever gericht ergens naar toe rijden of zeker zijn van je zaak? Ga d...

Zomer27.12.2022

Dit zijn de 21 leukste hotspots van Bonaire

Wat te doen bij regen op Bonaire? Dit zijn de 6 leukste tips!

Het regent niet vaak op Bonaire, maar tijdens het regenseizoen kan het natuurlijk wel eens voorkomen. Wat de weersvoorspellingen ook zijn, het is en blijft een eiland. De wolken gevuld met regen komen en gaan en de wind...

Zomer05.12.2022

Wat te doen bij regen op Bonaire? Dit zijn de 6 leukste tips!

Hier wil je snorkelen: de 8 mooiste snorkel spots ter wereld

De wereld boven water is mooi, maar pas wanneer je een duikbril en een snorkel op je neus zet en onder water gaat, kom je erachter dat er nog een compleet andere wereld te vinden is die vol verrassingen zit. En het leuke...

Zomer11.05.2022

Hier wil je snorkelen: de 8 mooiste snorkel spots ter wereld

Deze 30 foto’s laten zien hoe mooi Bonaire is

Van zuurstokroze flamingo’s, schattige ezeltjes en toffe hotspots tot aan duizenden cactussen en een ongelofelijk prachtige azuurblauwe zee: dat is Bonaire. Bonaire is een werkelijk paradijsje op deze aardbol. Al eerde...

Zomer23.12.2018

Deze 30 foto’s laten zien hoe mooi Bonaire is

De 6 coolste dingen om te doen op Bonaire

Laat ik maar met de deur in huis vallen. Bonaire heeft mijn hart gestolen. Ik ben verliefd geworden op de hagelwitte stranden, de fantastische zonsondergangen en de azuurblauwe zee. Als ik terugdenk aan de loslopende eze...

Zomer17.06.2018

De 6 coolste dingen om te doen op Bonaire

Dit is het meest kleurrijke plekje om te slapen op Bonaire

Begin 2017 besloot het Nederlandse stel Alexander en Sabrina, samen met hun twee kids Thomas en Evie het avontuur aan te gaan. Zij besloten een B&B op Bonaire te starten. Na een intensieve verbouwing openden zij een aant...

Zomer09.06.2018

Dit is het meest kleurrijke plekje om te slapen op Bonaire

Verder lezen over Roadtrip

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Zuid-Engeland gaat je compleet verrassen. Zonovergoten stranden, ruige kliffen en lieflijke dorpjes: het is er allemaal aan de Engelse zuidkust. Maar bijna niemand weet dat. En misschien moeten we dat juist zo houden? De...

Zomer18.03.2024

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De Côte d’Azur, een gebied dat zich uitstrekt van Saint-Tropez tot de Frans-Italiaanse grens. Het is een van ’s werelds bekendste en beste bestemmingen aan zee. Dit is natuurlijk niet zonder reden! Je vindt er prach...

Zomer22.02.2024

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

Voor de kust in de helderblauwe Adriatische zee liggen tientallen bewoonde, prachtige eilanden. En dus hop je hier tijdens het roadtrippen ook van eiland naar eiland om de mooiste plekken van Kroatië te ontdekken. Magische zonsondergangen en dromerige dorpen maken de reis compleet. Volg de kustlijn voor een waanzinnig roadtrip door Kroatië! Wij hebben de ultieme route voor je uitgestippeld en laten je zien wat de beste plekken zijn om te stoppen.

Algemeen20.02.2024

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


Zuid-Afrika heeft alles te bieden waar je als reiziger naar op zoek bent. Het is hét perfect land voor onze favoriete manier van reizen: roadtrippen. Stap in de auto en ga op zoek naar de perfecte mix van stranden, bergen, safari's, wijngaarden en heerlijk eten.

Algemeen13.02.2024

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto

In Europa zijn inmiddels zo'n 600.000 laadpunten voor elektrische auto's te vinden en dat aantal groeit iedere week. Maar het ene laadpunt is het andere niet en daar kom je al gauw achter als je naar het buitenland reist. In sommige landen is het nog een hele uitdaging om een laadpaal te vinden, in bepaalde delen van Europa zijn ze zelfs onvindbaar, en op andere plaatsen zijn ze super traag. Maar in welk land vind je de meeste (goede) laadpunten? Waar kun je als EV-rijder met een gerust hart een roadtrip maken? We hebben de beste landen in Europa voor een roadtrip met een elektrische auto voor je op een rij gezet.

Algemeen24.01.2024

De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto

Dit is de mooiste alternatieve roadtrip door IJsland

Maak de allermooiste alternatieve roadtrip door IJsland! Je start in Reykjavik en rijdt vanaf daar naar het noorden. Verwacht een robuust landschap, uitgestrekte natuur en wegen waarop je bijna niemand anders tegenkomt. Een geweldig avontuur!

Natuur08.01.2024

Dit is de mooiste alternatieve roadtrip door IJsland

De Tuinroute in Zuid-Afrika: dit zijn de mooiste plekken onderweg

De Tuinroute is een van de mooiste roadtrips die je in Zuid-Afrika kunt maken. De Tuinroute is een combinatie van wegen die lopen tussen Kaapstad en Port Elizabeth over een lengte van ongeveer 700 kilometer. Het is de mo...

Natuur27.11.2023

De Tuinroute in Zuid-Afrika: dit zijn de mooiste plekken onderweg