Zomer26.09.2020

De ultieme rondreis door Puglia: 7 mooiste plekken in Zuid-Italië


Puglia is een provincie in het zuiden van Italië en vult de zogenoemde ‘hak’ van de laars met prachtige stadjes en fijne plekjes. Puglia wordt steeds populairder onder Nederlanders en dat is logisch. Deze zuidelijke provincie is niet alleen mooi qua landschap, het geeft je ook de mogelijkheid om cultuur, natuur, stad en strand te combineren. Een ideale uitvalsbasis voor een lekkere zomervakantie. Puglia is met name in de zomer in trek en zelfs tot oktober heb je gegarandeerd overwegend mooi en warm weer. Omdat Puglia groot is, is een rondreis de beste manier om dit mooie deel van Zuid-Italië te ontdekken. We reisden van noord naar zuid en hebben zoveel leuke en bijzondere plekken ontdek. We hebben ze allemaal voor je verzameld!

Rondreis door Puglia: vlieg naar Bari

Hoe kom je er? De makkelijkste manier om in Puglia te komen is door te vliegen naar Bari of naar Brindisi. Vanaf daar kan de rondreis door Zuid-Italië pas echt beginnen. De mooiste plekken die je niet mag missen hebben wij voor je verzameld!

Het eten in Puglia: oortjespasta en burrata

Italië is natuurlijk het land van lekker eten en goede wijn. Wat dacht je van olijven, burrata en enorm veel soorten pasta. De standaard pasta zoals wij die in de winkel hebben liggen, ga je hier niet snel vinden. Iedere regio heeft namelijk haar eigen pasta. In Puglia tref je vooral de ‘orecchiette’ pasta aan, die ook wel de oortjespasta worden genoemd. Minder bekend, maar wel echt een aanrader om eens te proberen zijn de ‘panzerotti’. Een soort kaassoufflé, maar dan gehuld in een oliebol. Klinkt misschien gek, maar je moet het écht proberen. Wist je overigens al dat in Italië de espresso bijna overal rond de 1 euro kost? Dat is een soort heilige prijs en de ongeschreven regel is dat een kopje koffie niet zomaar duurder mag zijn. Dat geldt dan overigens wel voor de ’to go-versie’ die je direct op het terras of aan de bar nuttigt.

Viva Italiaaaa! Dit balkon brengt je direct in Italiaanse sferen
Viva Italiaaaa! Dit balkon brengt je direct in Italiaanse sferen
Bijna alle Italiaanse dorpjes en steden hebben prachtige smalle steegjes
Bijna alle Italiaanse dorpjes en steden hebben prachtige smalle steegjes

1. De Sassi van Matera

Matera is één van de grotere steden in het noorden van de provincie Puglia en ligt nog wat hoger dan de hak van de laars van Italië. Matera bezoek je vooral om de bekende Sassi te bekijken. Sassi zijn grotwoningen, die allesbehalve groot en luxe zijn. Er is weinig daglicht en de sanitaire omstandigheden waren hier vroeger allesbehalve goed. Zeker omdat men hier soms wel met 11 personen (!) samenleefden. In diezelfde ruimte waren vaak ook nog dieren aanwezig. Je kunt je dus voorstellen dat het sterftecijfer erg hoog was. Op een gegeven moment heeft de overheid ingegrepen en mochten mensen niet meer in de Sassi wonen. Doe tijdens je bezoek mee aan een stadstour en je krijgt de mogelijkheid om een kijkje te nemen in een oude Sassi (mini museum).

Tegenwoordig mag er wel weer gewoond worden in de Sassi, maar wel op voorwaarde dat je de woning renoveert en verbetert. Echter zijn er ook generaties die zijn opgegroeid in de ‘oude Sassi’ en zij kijken met afschuw terug naar die omstandigheden. Zij zullen voor geen goud meer teruggaan. Naast woningen, zijn er ook twee bijzondere Sassi Kathedralen te bewonderen. Die zijn beneden aan de berg te vinden, waar je ook een fantastisch uitzicht over de groene vallei hebt, waar Matera aan ligt. Overigens heb je het mooiste uitzicht over de Sassi vanaf het Piazza Vittorio Veneto plein. Met de kathedraal op de achtergrond is dit een plaatje dat door veel mensen en kunstartiesten gewaardeerd wordt.

Flink klimmen

De Sassi zijn letterlijk op elkaar, tegen de berg op, gebouwd. Hierdoor is een wirwar aan straatjes, trappetjes en doorgangetjes ontstaan. Eén ding is dan ook zeker; je gaat flink wat zweten en calorieën verbranden tijdens het bezoek aan Matera. Een rustpauze en wat lekkers heb je dus wel verdiend.

 • Bestel een ijskoffie (bestel Café Mousse) bij Café Altieri (via Bruno Buozzi 99) en geniet van een koude, romige koffie met waanzinnig uitzicht.
 • Heb je de Sassi bekeken en ben je hoog in het stadje, plof dan even neer bij restaurant Ridola (Via Domenico Ridola) en bestel een Aperol Spritz zoals iedereen op het terras dat doet. Geen zin in alcohol? De smoothie kiwi en meloen is ook erg lekker.
Vanaf het Piazza Vittorio Veneto heb je een fantastisch uitzicht over de Sassi
Vanaf het Piazza Vittorio Veneto heb je een fantastisch uitzicht over de Sassi
De huizen zijn allemaal op elkaar gebouwd, waardoor je bijzondere straatjes en steegjes krijgt
De huizen zijn allemaal op elkaar gebouwd, waardoor je bijzondere straatjes en steegjes krijgt
Met de drone is goed vast te leggen dat Matera naast een groene vallei ligt
Met de drone is goed vast te leggen dat Matera naast een groene vallei ligt

2. Gezellig stranddagje in Polignano a Mare

Dit kleine stadje staat vooral bekend om het mooie strandje dat geklemd ligt tussen twee rotswanden. Dat in combinatie met het helderblauwe water en een licht kiezelstrand, maakt een prachtig plaatje. Er is dan ook al menig foto vanaf de brug gemaakt. In Polignano a Mare combineer je een lekkere strandmiddag met het gezellige oude centrum in de avond.

De kleine straatjes in het oude centrum hebben het heerlijke Italiaanse sfeertje en leveren stuk voor stuk mooie plaatjes. Ga op zoek naar de witte trap met het gedicht dat geschreven is op de treden. Het kan in de avond flink druk zijn, dus ga er niet te laat naar toe. Leuke hotspot die wij gesignaleerd hebben is de bar en winkel Cactus (Via S. Benedetto 37).

Vanaf de rotsen springen veel mensen het verfrissende water in
Vanaf de rotsen springen veel mensen het verfrissende water in
Polignano a Mare heeft veel kleine wat hippere winkeltjes
Polignano a Mare heeft veel kleine wat hippere winkeltjes

3. De trulli-huisjes in Alberobello

Alberobello is waarschijnlijk de grootste trekpleister van de regio. In Alberobello kun je maar beter de camera bij de hand houden, want hier zijn de bekende trulli-huisjes te vinden. De huisjes werden vroeger zo gebouwd, dat ze, wanneer de belastingcontrole langs kwam, ook met een rap tempo konden worden afgebroken. Zo werd de belasting met succes ontdoken. Inmiddels behoren de trulli huisjes tot het Unesco werelderfgoed en mogen ze uiteraard niet meer worden afgebroken.

Op het platteland rondom Alberobello doen de huisjes nog echt dienst, al wonen er niet veel mensen meer in. Ze dienen vooral als schuur of extra verblijf. Voor veel huisjes geldt dat ze inmiddels ook wel van fundering zijn voorzien. In het stadje Alberobello hebben de trulli vooral een toeristische functie. Het zijn pandjes voor winkeltjes en restaurantjes.

De boulevard van Alberobello

Dwars door Alberobello heen loopt een ‘boulevard’. Hier zitten wat grotere horeca en restaurants. Vanaf de boulevard kun je aan de ene kant de smalle trulli straatjes in, waar vooral veel souvenirshops zitten. Enkele ondernemers maken slim gebruik van hun pand. Bij aankoop van een product, mag je een kijkje nemen op het dak, zodat je van het uitzicht kunt genieten.

 • Een aanrader is het winkeltje aan de Via Monte S. Michele met een ‘verborgen’ rooftop terras met mooi uitzicht.
 • Aan de andere kant van de boulevard zijn meer hippe en wat luxere restaurants te vinden. Bij Alimentari (Corso Vittorio Emanuele 76) kun je genieten van heerlijke tapas op het terras.
Een gezellig terrasje aan de boulevard van Alberobello
Een gezellig terrasje aan de boulevard van Alberobello
Als de avond valt worden de trulli n\u00f3g mooier
Als de avond valt worden de trulli nóg mooier

4. Het witte dorp Ostuni

Ben je in Puglia, dan mag Ostuni zeker niet worden overgeslagen. Dit karakteristieke dorpje met haar witgekalkte huizen en smalle straatjes, is fantastisch om te zien. Het ligt hoog op een berg, waardoor de stad bijna een 360 graden uitzicht over de regio heeft. Dat alle huizen wit gekalkt zijn, is geen toeval. De inwoners zijn verplicht om, met subsidie vanuit de overheid, de muren jaarlijks weer wit te kalken. Het is dan ook niet voor niks dat je veel van dit stadje al eens op Instagram voorbij hebt zien komen. Met name het muurtje met de groen blauw geschilderde muur bij het uitzichtpunt op Via Brancasi (google porta del paradiso), trekt fanatieke Instagrammers. In de zomermaanden kan er zelfs een ware rij ontstaan.

Vooral het oude centrum van Ostuni is mooi om te zien, maar daardoor ook drukbezocht. Het is mogelijk om zelf rond te lopen en de mooiste plekjes te zoeken (oude centrum is klein), maar er rijden ook tuk tuk’s rond die precies weten waar jij het beste kunt poseren. Heb je voldoende tijd, ga dan op zaterdagochtend naar het andere (nieuwere) deel van Ostuni. Hier komen bijna geen toeristen, maar begeef je je onder de locals die naar de wekelijkse markt gaan.

Rij met een tuk tuk door het oude centrum en de chauffeur laat je de mooiste plekjes zien.
Rij met een tuk tuk door het oude centrum en de chauffeur laat je de mooiste plekjes zien.
Ostuni ligt op een berg en dat is vanaf dit uitzichtpunt goed te zien
Ostuni ligt op een berg en dat is vanaf dit uitzichtpunt goed te zien

5. Doe een olijfolieproverij

Zodra je rondrijdt in de provincie Puglia, wordt één ding snel duidelijk; het landschap heeft olijfbomen. Véél olijfbomen. Het overgrote deel van de olijfbomen in Italië staat dan ook hier in de grond en vooral in de regio Salento zie je de bomen op elk stukje platteland. Naast dat het heel lekker is om hier je brood in de olijfolie te dopen, is het ook nog eens gezond voor je. In de extra vierge olijfolie zitten namelijk veel vitaminen die goed zijn voor het lichaam.

Extra Vierge?

Olijfolie is olijfolie zullen veel Nederlanders denken, maar niets is minder waar. Want ook in de supermarkt bij ons krijgen we al de keuze tussen gewone en extra vierge olijfolie. Wat dat verschil is en hoe de smaak kan veranderen, daar kom je achter zodra je een proeverij gaat doen. Van zoet naar pittig en bitter of met een extra toevoeging van lemon. Klein tipje van de sluier; extra vierge of niet heeft te maken met het bereidingsproces en de kwaliteit. Extra vierge is een stuk duurder en wil je vooral gebruiken voor pure consumptie zoals op brood of bij een salade. De gewone olijfolie is vooral bedoeld om lekker in te bakken.

Overigens kennen ze in Italië nog een derde categorie; lampenolie. Die olie mag, zoals het al doet vermoeden, alleen gebruikt worden om de lampjes aan te steken en zeker niet om geconsumeerd te worden.
Helaas maar waar; er is de laatste paar jaar een bepaalde bacterie in de olijfbomen terecht gekomen, waardoor de bomen flink beschadigd raken. Een groot deel van de bomen overleeft de bacterie zelfs niet. De overheid heeft te laat ingegrepen, waardoor grote plantages soms al niet meer te redden zijn. Er wordt momenteel gekeken naar andere soorten olijfbomen. Echter, hebben die een ander uiterlijk (meer bosjes, dan bomen) waardoor het landschap zeer waarschijnlijk enorm gaat veranderen.

Op de markt in Puglia koop je allerlei lekkere dingen, onder ander ook olijfolie
Op de markt in Puglia koop je allerlei lekkere dingen, onder ander ook olijfolie
Maak regelmatig tijd voor een verfrissende ijskoffie
Maak regelmatig tijd voor een verfrissende ijskoffie
Hoe mooi is dit hofje?
Hoe mooi is dit hofje?

6. Lecce: de hippe hoofdstad van het zuiden van Puglia

Dat Italianen graag goed gekleed over straat gaan, is algemeen bekend. Niet voor niks dat Milaan de modestad van Europa is. In het zuiden van Puglia vind je de stad Lecce, dat ook wel de hippe hoofdstad van dit deel is. Zodra je de stad via één van de stadspoorten betreedt, valt je direct op dat het aanbod aan winkels hier anders is dan in alle kleine kustplaatsjes. Hier veel minder aandacht voor souvenirs, maar mooie kledingstukken, design en ambachtswerk. Ben je op zoek naar handmade leren slippers of een uniek kledingstuk, dan zit je hier wel goed.

Dat het een hippe stad is, zit hem overigens niet alleen in de winkels. Lecce beschikt, net zoals steeds meer grotere steden in Europa, over een huursysteem met elektrische stepjes. Zo kun je met gemak (maar soms ook wel een beetje gevaar voor eigen leven) door de straatjes crossen. Daarmee combineer je het aangename met het nuttige, want je kunt de highlights van de stad sneller afvinken. Niet te missen is in ieder geval het amfitheater op het Piazza Sant’Oronzo. Probeer die rond 12.00 uur in de middag te bezoeken. Dan komt er namelijk Italiaanse muziek uit de boxen op het plein, wat je helemaal in Italiaanse sferen brengt.

 • Een espresso of koffie in Italië is natuurlijk altijd goed. Maar kun je in de ochtend wel even een goede vitamineboost gebruiken? Ga dan op zoek naar Doppiozero (Via Guglielmo Paladini, 2). Naast dat je hier lekkere broodjes kunt scoren, maken ze heerlijke smoothies met o.a. gember en kiwi die ze de fatburner noemen.
 • Lunchen doe je daarna bij La Cucina di Mamma Elvira (Via Ludovico Maremonti, 33). Bestel een lekkere Aperol Spritz met een burrata en je kunt de rest van de dag weer vooruit. La Cucina ligt wel net buiten het centrum, maar is met 5 of 10 minuten aan te lopen.
 • Wil je liever iets direct in het centrum, dan is All’ombra del Barocco (Corte dei Cicala) een lekkere aanrader.
Het bekende Italiaanse scootertje is vooral in de wat grotere steden nog steeds flink in trek.
Het bekende Italiaanse scootertje is vooral in de wat grotere steden nog steeds flink in trek.

7. De acht leukste strandjes in het zuiden van de hak

Helemaal onder in de laars ligt een heerlijke kustlijn met kleine dorpjes en baaitjes. Het gebied wordt ook wel de Malediven van Italië genoemd en zodra je het helderblauwe water ziet, snap je direct waarom. Het is een aanrader om met de auto van de oostkust naar de westkust te rijden en hier en daar te stoppen bij een lekker strandje. De oostkust kent vooral kiezelstranden, maar hoe verder je richting de westkust komt (met name na Leuca) des te meer de kiezels in zand veranderen. In het voorjaar zijn langs de kust ook grote velden met klaprozen te spotten, die helaas aan het einde van de zomer wel weer zijn verdwenen doordat de zon er flink wat uren op heeft gestaan.

Zeg je ja tegen lekkere strandjes, afgewisseld met dorpjes? Dan is dit een leuke route langs de kust in het zuiden. Oftewel het onderste puntje van de laars. Onthoud wel dat je vaak moet betalen voor een bedje met parasol, wat gezien de kiezels natuurlijk wel een aanrader is. In het hoogseizoen kan het ook flink druk zijn en moet je óf echt op tijd aanwezig zijn óf een reservering maken.

 1. Otranto: helemaal in het onderste oostelijke puntje van de hak van de laars. Omdat Otranto in de (verre) geschiedenis vaak is aangevallen door andere volken, waaronder Grieken, Noormannen en Turken, staat er een flinke stadsmuur om het oude centrum. Via de poorten betreed je het stadje en kun je gaan dwalen in de leuke straatjes. Hier zijn uiteraard veel winkeltjes en terrasjes te vinden, maar houd er wel rekening mee dat die vooral na de siësta pas écht gezellig worden. Bestel een lekkere ijskoffie (café creme, anders krijg je letterlijk koffie met ijsblokjes) en geniet van de zon en het uitzicht.
 2. Porto Batisco: is het volgende dorpje aan de kust. Iets kleiner, maar wel met een heel lekker baaitje (aan de linkerkant). Je kunt hier gemakkelijk parkeren en je ligt binnen no time te relaxen in het azuurblauwe water.
 3. Palazzo Sticchi: in dit gebied in Zuid-Italië is veel zwavel te vinden. Daarom staat de kust ook bekend om thermen waar je een zwavelbad kunt nemen. Wil je dus even iets anders dan het strand en wil je een activiteit, dan kun je in Palazzo Sticchi een zwavelbad nemen. Ruikt zeker niet lekker, maar het is wel heel goed voor je huid.
 4. L’incanto Beach: rij je nog een stukje verder, stop dan zeker even bij dit strandje. Loop eerst maar even naar de brug en kijk vanaf daar aan beide kanten naar beneden. Dan snap je namelijk direct dat je hier de auto niet voor niks hebt geparkeerd. Vanaf de strandtent kun je naar beneden en zelf je handdoekje neerleggen. Dit strandje ligt geklemd tussen twee grote rotswanden, waar je, als het durft, vanaf kunt springen. Niet zo’n avonturier? Je kunt ook vanaf het water juist onder de rotsen en dus in een grot zwemmen.
 5. Leuca: weer een stukje verder gaat bij Leuca de Adriatische zee over in de Ionische zee. Dit is natuurlijk niet letterlijk te zien, maar het is wel een bijzonder feitje. Wanneer je navigeert naar Belvedere Capo di Leuca, heb je een mooi uitzichtpunt over zowel het stadje als de zee.
 6. Marina de Pesculose: vanaf Leuca, op het meest zuidwestelijke puntje, gaat de route verder omhoog. Vervolg je de weg langs de kust, dan kom je langs Marina de Pesculose. Hier zie je duidelijk dat de kiezelstranden zijn ingewisseld voor zandstranden. Meerdere strandtentjes met gekleurde parasolletjes naast elkaar waar je voor de hele dag een bedje kunt reserveren. Voor de auto is er genoeg plek, parkeren kost rond de 3 euro per dag.>
 7. Lido maladive del salento: navigeer naar deze plek en je komt uit bij een hele strook met beachclubs en voldoende parkeergelegenheid. Waar de baaitjes zoals bij L’incanto, heel klein en knus zijn, is het strand hier breder en van wat meer gemakken voorzien.
 8. Gallipoli: aan de westkust liggen nog meer verschillende strandjes en baaitjes. Je kunt de kust afrijden tot aan Gallipoli. Dit is nog een leuk strandje om in de avond te eindigen. Het oude centrum ligt op een schiereiland en heeft veel sfeervolle kleine steegjes. Je kunt hier in de avond heerlijk dineren met verse vis of van een bijzondere zonsondergang. Daar is Café del mar dan uitermate voor geschikt, met vrolijke parasols. Maar het allermooiste hier? De kleur van het water!
Combineer een middag strand met de gezelligheid van het dorpje Gallipolli
Combineer een middag strand met de gezelligheid van het dorpje Gallipolli
Kleine strandjes aan de kust van Puglia zijn vaak rustig en zien er echt idyllisch uit.
Kleine strandjes aan de kust van Puglia zijn vaak rustig en zien er echt idyllisch uit.
Navigeer naar L`incanto beach om een dagje te relaxen aan de Italiaanse kust
Navigeer naar L`incanto beach om een dagje te relaxen aan de Italiaanse kust

Op reis naar Puglia

Puglia is minder bekend dan Toscane, maar zeker niet minder aantrekkelijk! Zin in een reis naar Puglia? Lees dan deze reistips nog even goed door.

Plan je trip

 • Omdat Puglia echt helemaal onderin Italië ligt, is het flink wat uren rijden met de auto vanaf Nederland. Het is daarom zeker aan te raden om bijvoorbeeld te kiezen voor een fly & drive-concept van TUI.
 • Je vliegt naar de bestemming Brindisi (ligt centraal in de provincie) en kunt vervolgens gebruik maken van een privé huurauto. Zo bespaar je een lange heen- en terugreis, maar heb je toch alle vrijheid ter plekke. Bekijk alle rondreizen door Puglia.
 • Liever zelf je reis regelen? Goedkope vliegtickets boek je het beste via Transavia.
 • Hotels in Puglia boek je het beste via Booking.com. Een aanrader is Trullo Sant'Angelo in Alberobello.
 • Een huurauto - 100 procent verzekerd - huur je in Puglia het beste via Sunny Cars.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Carlissa Remmerswaal

Carlissa vindt het heerlijk om de wereld over te reizen en schrijft daar ook graag over. Een verre reis of stedentrips; je mag haar er altijd voor wakker maken. Ze woont in Den Haag en beschouwt New York als haar tweede thuis!

Verder lezen over Italië

De mooiste onontdekte plekken in Toscane: de natuur van Maremma en Valdelsa Valdicecina

Er zijn in Toscane in Italië nog genoeg plekken te vinden die minder bekend zijn. De mooiste ontontdekte plekken vind je hier.

Natuur12.07.2024

De mooiste onontdekte plekken in Toscane: de natuur van Maremma en Valdelsa Valdicecina

Verhuis naar de zon: voor € 3 koop je een huis op Sicilië

Vanaf slechts € 3 kun je bieden op woningen in Sambuca, een stadje op het Italiaanse eiland Sicilië. Het zijn weliswaar echte opknappertjes, toch is het ook een dikke kans om voor een bescheiden bedrag een woning te bemachtigen op dit schitterende eiland.

Algemeen21.06.2024

Verhuis naar de zon: voor € 3 koop je een huis op Sicilië

Gratis overnachten op Sardinië? Dat kan als je een wandelliefhebber bent!

Wil je 3 nachten gratis slapen op Sardinië? Als je houdt van avontuurlijke hikes en jonger bent dan 35 jaar, kun je gebruikmaken van dit unieke aanbod. Loop een deel van de Santa Barbara Cammino mine trail, die slingert langs schitterende plekken door de natuur en oude mijngebieden.

Algemeen12.06.2024

Gratis overnachten op Sardinië? Dat kan als je een wandelliefhebber bent!

Vanaf 25 april 2024 moet je entree betalen in Venetië

Het is al vaker aangekondigd, en weer uitgesteld, maar vanaf 25 april 2024 moet je toch echt entree gaan betalen voor Venetië. Wie de oude stad in wil, moet betalen.

Stedentrips10.04.2024

Vanaf 25 april 2024 moet je entree betalen in Venetië

De 8 leukste dingen om te doen in Florence

Florence wordt ook wel de cultuurstad van Europa genoemd. Met een historische binnenstad vol gebouwen, beelden en schilderijen van Italiaanse grootmeesters is het een levend kunstwerk. Florence is tevens de hoofdstad van...

Stedentrips28.02.2024

De 8 leukste dingen om te doen in Florence

De zeven leukste dingen om te doen aan het Comomeer in Italië

Het Comomeer is een van de mooiste meren van Italië. Het Comomeer is een bergmeer dat ligt in Lombardije, in het noorden van Italië. Het is het derde grootste meer van de Italiaanse Alpen en zeker ook de mooiste. Het m...

Zomer21.02.2024

De zeven leukste dingen om te doen aan het Comomeer in Italië

Wintersport met een zuidelijk tintje? Dit zijn mooiste skigebieden in Italië!

Hoewel de Dolomieten vaak worden beschouwd als de meest spectaculaire hellingen van Europa, zijn er in de rest van de Italiaanse Alpen genoeg geweldige skibestemmingen te vinden. Maar wat zijn nu de mooiste skigebieden? De variatie wat betreft berglandschappen in Italië maakt het echter niet gemakkelijk om te kiezen. Je vindt er oude stadjes en afgelegen dorpjes, omgeven door charmante Italiaanse skigebieden voor een heerlijke wintersportvakantie. We hebben een aantal van onze favorieten in Italië voor je op een rij gezet.

Winter18.01.2024

Wintersport met een zuidelijk tintje? Dit zijn mooiste skigebieden in Italië!

De 10 coolste dingen om te doen in Rome

Rome is een van de steden waar je geweest moet zijn. Rome ademt historie: er is hier zoveel te doen en zien. Boek een stedentrip naar de mooiste stad van Italië, om in een paar dagen de leukste en mooiste plekken van Ro...

Stedentrips11.01.2024

De 10 coolste dingen om te doen in Rome

Verder lezen over Roadtrip

Causeway Coastal Route: de roadtrip van je leven door Noord-Ierland

Helemaal in het noorden van Noord-Ierland, in het land van romantische kastelen en fabelachtige legendes, ligt de Causeway Coastal Route. Een adembenemede weg langs ruige kusten, groene heuvels, fotogenieke dorpjes en we...

Natuur19.06.2024

Causeway Coastal Route: de roadtrip van je leven door Noord-Ierland

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Een roadtrip door Nederland, dat is een flinke uitdaging want de keuze is reuze in ons kleine landje. Nederland is namelijk groot genoeg om meerdere interessante routes uit te stippelen. Alle provincies aandoen is een op...

Algemeen29.05.2024

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

Wil je een avontuurlijke roadtrip maken? De Mae Hong Son Loop in Thailand voert je 800 kilometer lang door bergen, jungle, rijstvelden en langs de mooiste grotten en watervallen. Het is een aanrader voor iedereen die houdt van roadtrippen en daar de tijd voor wil nemen.

Natuur14.05.2024

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Zuid-Engeland gaat je compleet verrassen. Zonovergoten stranden, ruige kliffen en lieflijke dorpjes: het is er allemaal aan de Engelse zuidkust. Maar bijna niemand weet dat. En misschien moeten we dat juist zo houden? De...

Zomer18.03.2024

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De Côte d’Azur, een gebied dat zich uitstrekt van Saint-Tropez tot de Frans-Italiaanse grens. Het is een van ’s werelds bekendste en beste bestemmingen aan zee. Dit is natuurlijk niet zonder reden! Je vindt er prach...

Zomer22.02.2024

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

Voor de kust in de helderblauwe Adriatische zee liggen tientallen bewoonde, prachtige eilanden. En dus hop je hier tijdens het roadtrippen ook van eiland naar eiland om de mooiste plekken van Kroatië te ontdekken. Magische zonsondergangen en dromerige dorpen maken de reis compleet. Volg de kustlijn voor een waanzinnig roadtrip door Kroatië! Wij hebben de ultieme route voor je uitgestippeld en laten je zien wat de beste plekken zijn om te stoppen.

Algemeen20.02.2024

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


Zuid-Afrika heeft alles te bieden waar je als reiziger naar op zoek bent. Het is hét perfect land voor onze favoriete manier van reizen: roadtrippen. Stap in de auto en ga op zoek naar de perfecte mix van stranden, bergen, safari's, wijngaarden en heerlijk eten.

Algemeen13.02.2024

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


Verder lezen over Rondreizen

De 6 mooiste bestemmingen voor single outdoor reizen

Kanoën in Zweden, hiken in Zwitserland of canyoning in Portugal: wil je op vakantie vooral actief bezig zijn in de natuur, dan zijn deze single outdoor reizen wellicht iets voor jou!

Algemeen11.07.2024

De 6 mooiste bestemmingen voor single outdoor reizen

Combineer het mooiste van Vietnam en Cambodja in één rondreis

Eén van de mooiste rondreizen die je in Zuidoost-Azië kunt maken is een combinatie van de landen Vietnam en Cambodja. En de mooiste hoogtepunten kun je perfect samen zien in één rondreis! Wij geven je handige tips voor het maken van een reis naar deze bijzondere landen.

Algemeen17.05.2024

Combineer het mooiste van Vietnam en Cambodja in één rondreis

dit zijn dé vijf hoogtepunten
Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen op Koh Chang

Koh Chang is het op een na grootste eiland van Thailand. Een prachtige bestemming waar je je met gemak een tijdje vermaakt. Je vindt hier steile heuvels, mooie stranden, watervallen en authentieke vissersdorpjes. Een plaatje van een eiland!

Zomer09.05.2024

Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen op Koh Chang

10 dingen die je vooral niet moet doen in Thailand

Thailand is een walhalla voor reisliefhebbers. Het is daarnaast dé bestemming voor backpackers, je kunt er gemakkelijk en goedkoop rondreizen en contact leggen met medereizigers. Het veelzijdige land heeft ontzettend ve...

Algemeen12.07.2023

10 dingen die je vooral niet moet doen in Thailand

Dit zijn de don'ts!
Rondreis Peru en Bolivia: de 10 mooiste plekken in 3 weken

Er bestaat vrijwel geen land op aarde met zoveel variatie in natuur en cultuur als Peru. In het zuiden van het land liggen één van de grootste cultuurschatten op aarde: van het oude Incarijk. Mysterieus Machu Picchu is...

Algemeen09.01.2023

Rondreis Peru en Bolivia: de 10 mooiste plekken in 3 weken

de 9 mooiste stops
De 7 leukste dingen om te doen in de omgeving van Bangkok

Wij zijn groot fan van Thailand. Het land in Zuidoost-Azië is ontzettend veelzijdig, de bevolking is supervriendelijk, de natuur is schitterend en het Thaise eten is onovertroffen. Dit is typisch een bestemming waar je...

Algemeen19.11.2022

De 7 leukste dingen om te doen in de omgeving van Bangkok

Roadtrip langs de oostkust van Australië: dé 9 hoogtepunten

Als een roadtrip door Australië nog niet op je bucketlist staat, dan is dit hét moment om 'm erop te zetten. Het is een regelrechte droomreis. Australië is een van de grootste en tegelijkertijd dunbevolktste landen op...

Algemeen04.07.2022

Roadtrip langs de oostkust van Australië: dé 9 hoogtepunten

+ de perfecte route
De 7 mooiste plekken in Zuid-Afrika die je gezien moet hebben

Zuid-Afrika is een van de meest veelzijdige landen ter wereld. Steden van wereldklasse, adembenemende natuur met wisselende landschappen en een schitterende kustlijn. Woestijnen, bergen, cultuur en wilde dieren: Zuid-Afr...

Algemeen10.06.2022

De 7 mooiste plekken in Zuid-Afrika die je gezien moet hebben