Zomer02.10.2016

Nederlanders praten op social media het meest over Frankrijk


Het land is opnieuw de meest besproken vakantiebestemming van het afgelopen jaar

Uit social media onderzoek van reputatiespecialist Buzzcapture blijkt dat Frankrijk voor het tweede jaar op rij de meest besproken vakantiebestemming van het afgelopen jaar is onder Nederlanders. De tweede plaats gaat naar Spanje en de derde plaats naar België. Tevens werden het afgelopen jaar meer dan anderhalf miljoen berichten geplaatst over vakantie.

Frankrijk opnieuw meest besproken vakantieland

Eerder dit jaar stelde CBS een top 10 op met meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Ook hier gaat Frankrijk aan kop gevolgd door Duitsland, Spanje, Italië, Griekenland, Turkije, Oostenrijk, België, Groot-Britannië en Verenigde Staten. Om te onderzoeken wat Nederlanders zeiden over hun vakantie onderzocht Buzzcapture in hoeverre de landen, meest populaire vakantiegebieden en steden genoemd zijn in combinatie met woorden die samen het ‘topic’ vakantie afbakenen.

Meer dan anderhalf miljoen berichten over vakantie

Dat vakantie een populair onderwerp is om over te praten blijkt wel uit het onderzoek. Afgelopen jaar alleen al werd het woord ‘vakantie’ meer dan een 1.6 miljoen keer gebruikt. Nederlanders spreken het vaakst over vakantie in de maand juli, met een piek in de eerste week van juli. In juli worden ruim 300.000 berichten geplaatst over vakantie op online en social media. In september ligt dit getal met iets meer dan 100.000 berichten vele malen lager. Na de rustige winterperiode neemt het aantal berichten over vakantie in april weer toe.

We praten wat af over onze vakantie gedurende de zomer op social media
We praten wat af over onze vakantie gedurende de zomer op social media

Top 10 meest besproken bestemmingen:

1. Frankrijk
2. Spanje
3. België
4. Groot-Britannië
5. Turkije
6. Italië
7. Duitsland
8. Griekenland
9. Oostenrijk
10. Verenigde Staten

Verrassend aan het onderzoek is dat Duitsland, naast Frankrijk het meest populaire vakantieland pas op plaats 7 te vinden is. De reden die we zelf kunnen bedenken is dat Duitsland als vakantiebestemming vooral door een oudere doelgroep wordt bezocht en waarvan bekend is dat deze groep minder gebruik maakt van populaire sociale media. Verder is Duitsland mede populair vanwege de vele citytrips welke niet worden gezien als korte vakanties.

meest genoemde vakantielanden op social media door Nederlanders
meest genoemde vakantielanden op social media door Nederlanders
Avatar foto
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Frankrijk

5 tips voor een geslaagd verblijf in de Provence

De Franse Provence hoef je eigenlijk nauwelijks te beschrijven. Populair bij Nederlanders en Vlamingen welke houden van kamperen en wandelen. Misschien nog populairder bij de vele wielertoeristen en liefhebbers die hun s...

Zomer23.04.2024

5 tips voor een geslaagd verblijf in de Provence

Dit is de top 13 met de leukste waterglijbanen in Zuid-Frankrijk

Een zomervakantie op de camping wordt nóg leuker wanneer er een tof zwembad is met een spectaculaire waterglijbaan. Zeker wanneer je kinderen hebt die helemaal gek zijn van water, zwemmen en glijbanen, dan is het een gr...

Zomer21.03.2024

Dit is de top 13 met de leukste waterglijbanen in Zuid-Frankrijk

campings met spectaculaire zwembaden
Vakantie dicht bij huis: 8 toffe bestemmingen dichtbij

In de zoektocht naar avontuurlijke reisbestemmingen worden nabije juweeltjes vaak over het hoofd gezien. De verleiding van verre oorden is groot, maar ondertussen liggen er parels van bestemmingen verscholen in onze eigen omgeving. Het is tijd voor de herontdekking van wat dichtbij is. Dat is namelijk ook een duurzame keuze. Ik neem je mee naar vijf bijzondere plekken, niet ver weg, waar je ook compleet verrast kunt worden. Soms is het ware avontuur dichterbij dan je denkt.

Ontspanning21.03.2024

Vakantie dicht bij huis: 8 toffe bestemmingen dichtbij

De 11 mooiste plekken en bezienswaardigheden aan de Côte d’Azur

De Franse Azuurkust is vooraal zo aantrekkelijk vanwege de mooie stranden. Het water is super helder en het zand zacht en goudgeel. In de hele regio vind je smalle baaien en onontdekte zandstanden, afgewisseld met brede populaire stranden met de hipste strandtenten van het land.

Zomer12.03.2024

De 11 mooiste plekken en bezienswaardigheden aan de Côte d’Azur

Zo leuk is wintersport in Montgenèvre en Brides-les-Bains

In de Franse Alpen vind je schitterende skigebieden. Naast Les 3 Vallées, het grootste skigebied ter wereld, zijn er ook kleinere plaatsen waar je uitstekend kunt skiën, de pistes soms nog helemaal voor jezelf hebt en betaalbaar kunt overnachten.

Winter08.03.2024

Zo leuk is wintersport in Montgenèvre en Brides-les-Bains

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De Côte d’Azur, een gebied dat zich uitstrekt van Saint-Tropez tot de Frans-Italiaanse grens. Het is een van ’s werelds bekendste en beste bestemmingen aan zee. Dit is natuurlijk niet zonder reden! Je vindt er prach...

Zomer22.02.2024

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De beste tips voor skigebied Les Gets in Portes Du Soleil

Wist je dat skigebied Portes du Soleil óók een van de grootste skigebieden ter wereld is? In dit gebied, dat verschillende dorpen met elkaar verbindt, kun je van maar liefst 650 kilometer aan piste genieten. Maar liefst 58 procent (380 kilometer) van het gebied is hier rood. Het hoogste punt van dit gebied ligt op 2.466 meter. 

Winter31.01.2024

De beste tips voor skigebied Les Gets in Portes Du Soleil

Dit zijn de acht mooiste plekken in de Dordogne

De Dordogne is een van de mooiste streken van Frankrijk. Zonder twijfel ook mijn favoriete Franse regio. Het leven is hier namelijk precies zoals het volgens mij zou moeten zijn: puur, gemoedelijk en het is er nu eenmaal...

Zomer08.01.2024

Dit zijn de acht mooiste plekken in de Dordogne