Zomer25.03.2014

Nieuwe collectie zonnebrillen van Ray-Ban


Nieuwe collectie zonnebrillen van Ray-Ban

Mijn wintersportspullen liggen nog te drogen op de verwarming van de laatste meters in de sneeuw, maar de lente staat alweer voor de deur. Komend weekend wordt het namelijk volop lente in Nederland, en kan het zelfs 15 tot 20 graden worden in ons land. Hoogste tijd dus om warme winterkleding naar zolder te verhuizen, de zomerkleding tevoorschijn te halen en je zonnebril weer op te zetten! Want bij de lente horen terrasjes, lekkere drankjes en mensen kijken. Mét een zonnebril op je neus.

Al jaren is Ray-Ban een van de meest populaire zonnebril-merken ter wereld, met de Wayfarer en Aviator als boegbeelden. Ben je er een beetje zuinig op, en stop je deze brillen iedere keer weer netjes in het hoesje, dan kun je er natuurlijk heel lang mee doen. Maar toch begint het iedere lente weer te kriebelen als de nieuwe collecties met zonnebrillen verschijnen. Ray-Ban is wat mij betreft een expert als het gaat om hun vertrouwde modellen steeds weer in een nieuw jasje te steken, zodat je toch weer een nieuwe zonnebril wilt kopen. Ook al heb je die helemaal niet nodig. Zoals vorig jaar, met de aviator met gekleurde en spiegelende glazen. Of toen ze bedachten dat ze de Wayfarer ook inklapbaar konden maken. En ja, het is ze ook dit jaar weer gelukt. Maak kennis met mijn nieuwste crush: de Aviator full color.

aviator-full-color
aviator-full-color

De traditionele Aviator heeft dit zomerseizoen een upgrade gekregen, met een wat dikkere rand om de glazen, en ook weer nieuwe kleuren. Op zich geen spectaculaire verandering ten opzichte van de oudere modellen, maar toch zie ik deze heel graag komende zomer op mijn neus. Op de website van Ray-Ban kom ik dit model tegen in zeven verschillende uitvoeringen: wit, zwart, geel, blauw, roze, groen en bruin. Mijn keuze is al gemaakt, de groene is echt by far mijn favoriet. Prijzen vanaf 159 euro.

De Aviator full color in zeven kleuren
De Aviator full color in zeven kleuren

Overigens heeft het merk nog iets leuks bedacht: je kunt nu je zonnebril persoonlijker maken door ze te customizen (kleur glazen, soort montuur, maat, hoesje etc) en de pootjes te laten graveren. Dit geldt overigens niet voor alle modellen, maar in ieder geval wel voor de populaire modellen Folding Wayfarer en de Aviator. Dat is dan ook de volgende op mijn verlanglijstje: mijn favoriete bril, maar dan met gegraveerde pootjes. En ongetwijfeld komen ze volgend jaar wéér met iets nieuws. Can’t wait… 🙂

ray-ban_customizen
ray-ban_customizen
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.