Ontspanning12.08.2009

Diamanten zoeken in Arkansas


Normaal gesproken ga je er na een vakantie financieel niet op vooruit. Of je moet in Las Vegas de jackpot winnen… Maar er zijn meer manieren om vakantie te vieren en ook nog eens geld te verdienen: treasure hunting. Je kan gaan duiken naar scheepswrakken in de hoop op een verborgen schat, maar meer kans maak je in het Crater of Diamonds State Park in Arkansas.

In dit park zijn al duizenden diamanten gevonden, maar er ligt nog genoeg. In alle kleuren van de regenboog. En alles wat je daar vindt, mag je houden. Ongeacht de waarde van de steen. De meeste stenen die gevonden worden zijn wit, bruin of geel. Entree is maar 7 dollar per persoon, dus als je in de buurt bent is het zeker de moeite waard om even te zoeken naar een waardevolle steen! Schepjes en kussentjes voor je knieën om het zoeken te vergemakkelijken zijn ter plaatste te huur. 
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.