Vliegen30.03.2013

easyJet gaat brandstofkosten besparen met lichtgewicht stoelen en sharklets


Easyjet wordt milieubewust. CO2-uitstoot is voor luchtvaartmaatschappijen een onderwerp dat hoog op de agenda staat. Zeker ook bij easyJet. Om de CO2-uitstoot te verminderen en de brandstofefficiëntie te verhogen, hebben ze dan ook iets nieuws bedacht bij easyJet. Speciale lichtgewicht stoelen en trolleys en sharklets (oftewel brandstofbesparende vleugeluiteinden) moeten het verschil gaan maken.

EasyJet heeft een vloot van 214 vliegtuigen. Op alle vliegtuigen worden lichtgewicht trolleys in gebruik genomen. Vanaf augustus zullen alle nieuwe vliegtuigen ook nog sharklets krijgen. Het gaat dan om waarschijnlijk 8 nieuwe vliegtuigen. De lichtgewicht stoelen worden in veertien nieuwe vliegtuigen geplaatst, die vanaf april zullen gaan vliegen.

Easyjet milieubewust

De nieuwe stoelen van easyJet zullen 26 procent lichter zijn, in totaal bijna 600 kilo. Zelf de veiligheidsgordels zullen lichter zijn. De stoelen zullen nog steeds comfortabel zijn, met een ontspannen zithouding is de rugleuning. Het nieuwe en slankere design van de rugleuning zorgt ook nog eens voor meer ruimte. Jaarlijks zijn de kosten voor brandstof van easyJet ongeveer 1,2 miljard pond. Met deze nieuwe maatregels kan zo’n 2,7 miljoen pond bespaard worden.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.