Algemeen29.12.2010

Niet alle Nieuwjaarsduiken gaan door dit jaar


nieuwjaarsduik3.jpg
nieuwjaarsduik3.jpg

Traditiegetrouw springen een hoop mensen de ijskoude zee in op nieuwjaarsdag: de Nieuwjaarsduik. Omdat het dit jaar wel heel erg koud is, heeft hoofdsponsor Unox vijf duiken moeten afgelasten.In het Groningse Midwolde en Kropswolde, Dedemsvaart in Overijssel en de Gelderse plaatsen Doesburg en Borculo gaan de duiken niet door. Het dikke pak ijs op het water op de diverse locaties belet enthousiastelingen een nieuwjaarsduik te nemen. Zelfs als er een flinke dooiaanval komt, achten de organisatoren het niet verantwoord om mensen het ijskoude water in te laten springen.

“De kans op onderkoeling is te groot. Bovendien zouden deelnemers zich kunnen snijden aan drijvende ijsschotsen.”

Op 76 plekken door heel Nederland kan nog wel worden gedoken, meldt de organisatie van het evenement, al is het mogelijk dat er de komende dagen nog meer afzeggingen volgen.

Ook al zijn er nu 5 afgelast, er zijn nog altijd meer duiken gepland dan vorig jaar. In totaal verwacht de organisatie dat meer dan 30.000 durfals op nieuwjaarsdag om twaalf uur ’s middags het koude water trotseren. En ook al kan je dus op 7 plaatsen het water in, voor ‘de echte duik’ moet je toch naar Scheveningen.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.