Algemeen26.01.2011

Italiaanse keuken wereldwijd meest geliefd


DSC_0213.JPG
DSC_0213.JPG

De Italiaanse keuken is wereldwijd het meest populair, gevolgd door de Franse en Thaise. Hotels.com vroeg ruim 2.500 reizigers wereldwijd naar hun culinaire voorkeur. Meer dan 20% van de ondervraagden vindt de Italiaanse keuken de beste ter wereld. Scandinavische en Russische gerechten worden het minst gewaardeerd.

87% van de reizigers die naar het buitenland op vakantie gaan, test de lokale keuken. Voor meer dan een kwart van de ondervraagden was de plaatselijke cuisine ooit de belangrijkste reden voor een bezoek aan een bepaalde bestemming. De ruime meerderheid geeft echter aan dat eten niet doorslaggevend is, maar wel een belangrijke rol speelt bij de keuze van een bestemming.
 
Ook bij ruim 20% van de Nederlandse vakantiegangers is de Italiaanse keuken favoriet. Thaise kost komt bij ons met 16% op een goede tweede plaats, gevolgd door de Franse, Indische en Spaanse cuisines.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.