Algemeen27.04.2011

Capri duurste bestemming ter wereld


Capri_view.jpg
Capri_view.jpg

Capri is de duurste hotelbestemming ter wereld. Reizigers uit de eurozone betaalden in 2010 gemiddeld € 227 voor een overnachting op het eiland voor de kust van Napels. Dit blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. Hotelprijzen in Capri zijn het afgelopen jaar met 13% gestegen.

hpi.jpg
hpi.jpg

Muscat, in 2009 nog de duurste bestemming ter wereld, zakte na een prijsdaling van 11% naar de tweede plaats. Het afgelopen jaar kostte een hotelovernachting in de Omaanse hoofdstad gemiddeld € 202. Een jaar eerder was dat nog € 226. De Italiaanse kustplaats Amalfi bezet de derde plaats. Reizigers uit de eurozone betaalden op het schiereiland ten oosten van Capri gemiddeld € 187 euro voor een hotelkamer.

Amsterdam is de duurste hotelstad van Nederland en staat na een prijsstijging van 8% op de dertigste plaats wereldwijd. Een hotelkamer in onze hoofdstad kost gemiddeld € 115 per nacht.

De Hotels.com HPI is gebaseerd op boekingen die via Hotels.com worden gemaakt. Het overzicht vermeldt de daadwerkelijk door gasten betaalde prijzen (en niet de geadverteerde tarieven) in 110.000 hotels in meer dan 18.000 bestemmingen wereldwijd. De HPI 2010 vergelijkt de prijzen in 2010 met de prijzen in 2009.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.